Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2007

Περί πάγκου

Ακούω από προχθές να γίνεται λόγος για τον πάγκο του Ολυμπιακού και θα ήθελα να πω τη γνώμη μου.
Πρώτων θα πρέπει να λάβουμε υπ’ όψην μας ότι μιλάμε για Ελληνική ομάδα και όχι για τη Μπάρτσα, τη Ρεάλ, τη Μίλαν, τη Τσέλσι και γενικά τις ομάδες αυτής της δυναμικής.
Και δεύτερον ότι όσο πιο ποιοτική είναι η βασική ενδεκάδα μιας Ελληνική ομάδας τόσο πιο δύσκολο είναι να ακολουθήσει σε ποιότητα ο πάγκος της.
Υπάρχει περίπτωση να φέρεις παίχτη ξένο στη θέση του Τζόλε και του Γκαλέτι, να τον έχεις πληρώσει 1,5 ή 2 εκ. ευρώ και ο οποίος θα έρθει στην Ελλάδα για να είναι αναπληρωματικός ;
Είναι δηλαδή σαν τότε που είχαμε τον Γιαννακόπουλο, να δίναμε 2 εκ. για το back up του.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά αυτό το back up να δεχόταν να έρθει κιόλας. Όταν μιλάμε για έναν παίχτη αυτού του κόστους, μιλάμε για κάποιον που παίζει βασικός σε οποιαδήποτε Ελληνική ομάδα και δεν έρχεται για να ζεσταίνει τον πάγκο αλλά για να πουλήσει εισιτήρια και φανέλες.
Τώρα οτιδήποτε πιο βατό, αναλόγως την περίπτωση, κρίνεται ή επαρκής ή ανεπαρκής.
Για παράδειγμα ο Καφές και ο Παπάς πέρσι ήταν ανεπαρκείς λύσεις για τις απαιτήσεις του Ολυμπιακού, αλλά επαρκείς λύσεις για την φετινή ΑΕΚ. Όπως επίσης κρίνεται καλή λύση ο Λαγός που δεν έχει παίξει σχεδόν καθόλου στην ΑΕΚ, αλλά πολύ λίγος ο Μάρκο Νε, που επίσης δεν έχει παίξει καθόλου.
Δύο «ισάξιες» ενδεκάδες στην Ελλάδα μπορείς να έχεις, μόνο αν η ομάδα σου είναι μέτρια και αποτελείτε από μέτριους παίχτες.
Ο Ολυμπιακός τώρα, είναι σίγουρο ότι έχει ελλείψεις όπως θα έχει και πάντα, μιας και οι οπαδοί του δεν ικανοποιούνται με τίποτα. Το θέμα είναι να δούμε πόσες είναι αυτές οι ελλείψεις γιατί λέγοντας «δεν έχει πάγκο» τα απαξιώνουμε όλα.

Ας τα δούμε λίγο πιο αναλυτικά :

Τερματοφύλακες :
Νικοπολίδης, Μπούτινα, Σηφάκης, Παναγόπουλος
Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να πούμε κάτι.
Πλάγιοι Αμυντικοί :
Τοροσίδης *, Ζεβλάκοφ, Πάντος (δεξιά), Μπράβο, Ντομί (αριστερά)
Και εδώ νομίζω ότι είμαστε μια χαρά.
Κεντρικοί Αμυντικοί :
Σέζαρ, Ατζας, Παπαδόπουλος
Εδώ σίγουρα χρειαζόμαστε ενίσχυση με τουλάχιστον δύο παίχτες γιατί από τη μια ο Παπαδόπουλος είναι πολύ μικρός και άπειρος ακόμα και από την άλλη θα πρέπει να αποφύγουμε τις συνεχόμενες λύσεις ανάγκης με τους πλάγιους (Ζεβλάκοφ και Μπράβο) που μπορούν και παίξουν και στο κέντρο της άμυνας.
Πλάγιοι Μέσοι :
Γκαλέτι, Μενδρινός (δεξιά), Τζόρτζεβιτς, Αρτσούμπι (αριστερά)
Και εδώ πάσχουμε σε λύσεις αφού το back up στο Τζόλε είναι ακόμη ανέτοιμος συν το ότι δεν τον έχουμε δει μέχρι στιγμής για να ξέρουμε αν κάνει ή όχι. Τώρα για το back up του Γκαλέτι τι να πούμε… είναι η μέρα με τη νύχτα και τα σχόλια είναι περιττά.
Κεντρικοί Μέσοι :
Λεντέσμα, Στολτίδης, Πατσατζόγλου*, Νε, Φακίνος
Εδώ πιστεύω ότι θα χρειαζόταν ένας ακόμα μέσος με περισσότερες επιθετικές από ανασταλτικές δυνατότητες αφού τον Νε δε μπορούμε να τον εμπιστευτούμε.
Επιθετικοί :
Λούα Λούα, Κοβάσεβιτς, Κωνσταντίνου, Νούνιες, Μήτρογλου, Ματσούκας
Εδώ αντικειμενικά δεν νομίζω να υπάρχει ομάδα στην Ελλάδα με τέτοιο αριθμό ποιοτικών επιθετικών.

Αυτό λοιπόν είναι όλο το ρόστερ του Ολυμπιακού αποτελούμενο από 27 παίχτες.

Με (*) έβαλα τον Πατζατζόγλου και τον Τοροσίδη γιατί είναι και οι δυο πολυσύνθετοι παίχτες που μπορούν να παίξουν σε διαφορετικές θέσεις και γραμμές του γηπέδου όχι σαν λύσεις ανάγκης.

Ανακεφαλαιώνοντας η ομάδα θέλει πρωτίστως ενίσχυση στο κέντρο της άμυνας και οπωσδήποτε στη θέση του δεξιού χαφ όπου δεν υπάρχει κανένας. Από ‘κει πρέπει να ξεκινήσουμε και μετά με τον καιρό και χωρίς επιπόλαιες κινήσεις βλέπουμε.
Επίσης θεωρώ ότι κανένας από τους ανταγωνιστές μας δεν έχει πάγκο στο σύνολο του, καλύτερο από το δικό μας.
Σε μια μεμονωμένη θέση μπορεί στο σύνολο όμως όχι.

3 Σχολια:

Ανώνυμος είπε...

Φιλαρακι οποιος λεει για ανεπαρκεια παγκου κτλ τον θεωρω γραφικο.Οχι γιατι δεν μας λειπουν καποια καλα μπακ απ,αλλα γιατι απο φετος η ομαδα εκανε την μεγαλη ανανεωση.Αποκτηθηκαν 10 παιχτες σχεδον και οι περισσοτεροι απο αυτους εχουν βγει κιολας! Μεχρι τωρα οι φετινες μεταγραφες εχουν αποδειχθει κατι παραπανω απο πετυχημενες εκτος ελαχιστων περιπτωσεων.Εφοσον λοιπον εχεις αποκτησει μια δεκαδα παιχτες για να χτισεις τον καινουριο Ολυμπιακο,δεν μπορεις να παρεις αλλους 5-6 μεσα στο ιδιο καλοκαιρι για μπακ απ των 10 πρωτων μεταγραφων!Ειναι παραλογο!Συμφωνω απολυτα και με την επιθεση μας που δεν υπαρχει μετρο συγκρισης με καμια αλλη επιθετικη γραμμη στην Ελλαδα.Πιστευω στις μεταγραφες του δεκεμβρη θα γινουν καποιες προσθηκες σε θεσεις που εχουμε προβλημα.Δηλαδη θα ελεγα τουλαχιστον απο εναν παιχτη σε κεντρο και αμυνα,γιατι δεν κυκλοφορει και πολυ καλο "πραγμα" συνηθως γεναρη μηνα και τα υπολοιπα κενα τα βλεπουμε το καλοκαιρι.Δεν πρεπει να βιαστουμε με αυτη την ομαδα σε καμια περιπτωση..
Πωπω ποστ το εκανα το σχολιο :P
Καλησπερα :D

Stratos είπε...

Αυτό λέω κι εγώ...

Τον Γενάρη και ανάλογα με το πως θα έχει πάει κατά κύριο λόγο η Ευρώπη και δευτερευόντως που θα βρισκόμαστε στο πρωτάθλημα, βλέπουμε και πράττουμε αναλόγως.

Βρήκαμε πάπα την Κυριακή, ευκαιρία να θάψουμε δυο τρεις.

Γράφε όσο θέλεις... :D

παράλληλος είπε...

Συμφωνώ με τον ισολογισμό σου.

 

blogger templates | Make Money Online