Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2007

Διαχείριση προσδοκιών

Για το σημερινό παιχνίδι με την Καλαμαριά, νομίζω ότι δεν χρειάζεται να πούμε τίποτα.
Περιμένω τα αυτονόητα και αυτά βέβαια δεν είναι τα 5-6 γκολ.

Αν έρθουν, καλώς…

Τώρα όσο αφορά την πολύ μεγάλη νίκη της Τετάρτης, είμαι της γνώμης ότι θα πρέπει τώρα, αφού πέρασαν 2-3 μέρες και “κρύωσε” λίγο το πράγμα, να κρατήσουμε χαμηλούς τόνους γιατί πολύ απλά ακόμη δεν έχουμε καταφέρει τίποτα.

Την χρονιά του Μπάγιεβιτς, όταν και μαζέψαμε 10 πόντους, όλοι έλεγαν ότι είμαστε πολύ κοντά στην πρόκριση και σχεδόν πανηγύριζαν, εγώ όμως ήμουν αντίθετος γιατί έβλεπα να μην μας βγαίνουν οι ισοβαθμίες και τα αποτελέσματα των άλλων (θυμηθείτε την τσόντα στο Λα Κορούνια – Μονακό) και δυστυχώς δεν έπεσα έξω, αφού η πρόκριση παίχτηκε και χάθηκε στην ισοβαθμία, σε ένα ματς εκτός έδρας στο Λίβερπουλ, με τα γνωστά μετά αποτελέσματα.

Έτσι κι τώρα λοιπόν, θεωρώ ότι πολύ απλά ο Ολυμπιακός έκανε ένα πολύ σημαντικό βήμα για την πρόκριση του στο κύπελλο UEFA. Τα παιχνίδια που ακολουθούν είναι πολύ δύσκολα και πολλά θα κριθούνε στα αποτελέσματα που θα φέρουν μεταξύ τους η Λάτσιο με τη Βέρντερ, στα δυο παιχνίδια που ακολουθούν.
Το ιδανικό βέβαια για μας θα ήταν δυο Χ, αλλά με τις ευχές δεν κάνουμε τίποτα.

Επίσης πολύ σημαντικό, αν όχι το σημαντικότερο, θα είναι το παιχνίδι με την Ρεάλ στο Καραϊσκάκη. Εκεί πιστεύω ότι θα κριθούν όλα και πολύ ευχαρίστως θα άλλαζα μια αγχοτική νίκη με ένα 1-0 στην έδρα μας, με ένα άνετο 3-0 της Ρεάλ στο Μπερναμπέου (λέτε να βάλει το χεράκι του ο Ίβιτς ;).
Προτιμώ μια νίκη από δύο Χ.

Από ‘κει και πέρα για να είμαστε ρεαλιστές, δεν είναι και καθόλου δύσκολο να τερματίσουμε και τέταρτοι.
Στη Μαδρίτη δεν χρειάζεται να αιτιολογήσουμε γιατί χάνουμε, ούτε γιατί είναι δύσκολο να χάσουμε και εντός έδρας, μιας και η Ρεάλ σε αυτό το τέταρτο παιχνίδι θα θελήσει να εξασφαλίσει την πρόκριση για να αράξει στα δύο τελευταία. Κοινώς θα έχει κίνητρο και δεν θα έρθει με τα τρίτα όπως πρόπερσι, που και πάλι μας βγήκε η ψυχή για να την κερδίσουμε.
Μετά μας μένουν δύο παιχνίδια εκτός με την Λάτσιο και εντός με την Βέρντερ.
Ποιος μπορεί να πει με σιγουριά ότι θα πάρουμε αποτέλεσμα στη Ρώμη όταν με χίλια ζόρια πήρε Χ εκεί η Ρεαλ ; όπως επίσης πόσο εύκολο θα είναι να κερδίσουμε την Βέρντερ στο Καραϊσκάκη, αν αυτή είναι ακόμη μέσα στο παιχνίδι της πρόκρισης και θέλει αποτέλεσμα ;

Με όλα αυτά θέλω να πω ότι είναι πάρα πολύ νωρίς για πανηγύρια. Κάναμε μια μεγάλη νίκη, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι άλλοι θα μας ανοίξουν τα πόδια για να συμμετάσχουν στη χαρά μας.

Έχουμε πολύ και δύσκολο δρόμο ακόμη μπροστά μας.

Μέσα του ο κάθε οπαδός μπορεί να πιστεύει, να ελπίζει, να φαντάζεται και να προσδοκά ότι γουστάρει για την ομάδα του, αλλά ταυτόχρονα θα πρέπει να έχει και ψυχρή αντίληψη και αντιμετώπιση της πραγματικότητας.

2 Σχολια:

Ανώνυμος είπε...

Στο μονο που εχω διαφορετικη αποψη ειναι οτι στα παιχνιδια βερντερ-λατσιο μας συμφερει να δουμε 2 νικες της βερντερ νομιζω..Γιατι ο στοχος ειναι η τριτη θεση..Μετα η λατσιο θα εχει ρεαλ εκτος,αρα μαλλον ηττα και εμας στην εδρα τουςμε την προυποθεση οτι στα επομενα 3 δικα μας παιχνιδια θα μπορεσουμε να παρουμε 3 βαθμους τουλαχιστον..

Stratos είπε...

Κοίτα πως το βλέπω...

Αυτή τη στιγμή η Λάτσιο έχει 2 βαθμούς και η Βέρντερ 0.
Αν φέρουν δυο Χ μεταξύ τους κι εμείς στη χειρότερη κάνουμε δύο ήττες από τη Ρεάλ, στο τέλος της 4ης αγωνιστικής θα έχουμε :
Λάτσιο 4
Ολυμπιακός 4
Βέρντερ 2
Έτσι έχουμε στα δικά μας "πόδια" την πρόκριση με τους άμεσα εμπλεκόμενους, ακόμα και για την 2η θέση.

Η περίπτωση που αναφέρεις, σε αποκλείει από την δεύτερη θέση, αλλά σου δίνει περισσότερες πιθανότητες για την 3η.

Και το δικό σου σκεπτικό πάντως έχει βάση και λογική.

Μακάρι redfan να αποφασίζαμε εμείς... :D

 

blogger templates | Make Money Online