Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2007

Νέα ορολογία

Μετά τον Βύρωνα Πολύδωρα και την «Ασύμμετρη απειλή», ένας νέος όρος μπαίνει στην ποδοσφαιρική μας ζωή και είναι η «Επαγγελματική νίκη».

Και βέβαια υπάρχει σαν έκφραση, αλλά για να περιγράψει κάτι διαφορετικό απ’ αυτή την ποδοσφαιρική πανδαισία που προσφέρει σε κάθε αγώνα, το γεμάτο αυτοματισμός συγκρότημα του Φερέρ.
Επίσης σήμερα διαβάζουμε ότι η ΑΕΚ «δεν ξέρει να χάνει».
Σωστό κι αυτό… αλλά εύκολα μπορεί να μάθει.

Η ΑΕΚ αυτή την στιγμή έπρεπε να παίζει και να αποδίδει πολύ καλύτερο ποδόσφαιρο και από τις 16 ομάδες της Super League, για τον απλούστατο λόγο ότι ξεκίνησε πιο νωρίς απ’ όλους την προετοιμασία της, όχι για να παίξει στο Κύπελλο Ελλάδας με το Θρασύβουλο, αλλά για τα προκριματικά Champions League με κάποια πολύ δυνατή ομάδα, βρισκόμενη η ίδια στο group των αδυνάτων.
Συν το ότι έχει και το ίδιο προπονητή για δεύτερη συνεχή προετοιμασία.

Αντί αυτού, βλέπουμε την ΑΕΚ να παίζει κάτι σαν ποδόσφαιρο και να έχει μια τρομερή ρέντα. Βέβαια το χθεσινό «διπλό» με τον Πανιώνιο, είναι ένα πολύ καλό αποτέλεσμα που ίσως να μην μπορέσουν να το πάρουν ο Ολυμπιακός κι ο Παναθηναϊκός, αλλά αυτό δεν αλλάζει την εικόνα της ΑΕΚ.

Η ΑΕΚ έχει δώσει 4 ευρωπαϊκά παιχνίδια και 4 πρωταθλήματος.
Στα 2 από τα 4 ευρωπαϊκά, έπαιξε και διασύρθηκε από την Σεβίλλη που όπως βλέπουμε φέτος δεν έχει καμία σχέση με την περσινή ομάδα που όλοι θυμόμαστε, αφού στην Ισπανία είναι 15η με 2 νίκες και 4 ήττες (με την τελευταία της ήττα χθες εντός έδρας από τη Λα Κορούνια). Το θέμα είναι ότι όλοι κρίναμε τότε την ΑΕΚ, έχοντας σαν μέτρο σύγκρισης την περσινή Σεβίλλη και όχι την κακή φετινή. Σήμερα τα ελαφρυντικά θα ήταν τα ίδια ;
Πριν λίγες μέρες έδωσε αλλά δυο παιχνίδια με την Σάλτσμπουργκ. Στο δεύτερο απλά δεν βλεπότανε. Τα πούλμαν μπροστά στην εστία του Μάχο, τα βαφτίσαμε την επόμενη μέρα «Επαγγελματική πρόκριση».

Στο πρωτάθλημα από τα 4 παιχνίδια μόνο σε ένα έχει παίξει καλά και αυτό είναι με τον Λεβαδειακό. Στα άλλα τρία δεν βλεπότανε.

Τι διαφορά είχε το παιχνίδι της ΑΕΚ, από το αυτό της Καλαμαριάς το Σάββατο ;
Καμιά… απλά η Καλαμαριά έπαιζε “ταμπούρι” για 90 λεπτά και η ΑΕΚ 80.

Η ΑΕΚ έχει για δεύτερη χρονιά τον ίδιο προπονητή και ξέρει την ομάδα όπως ξέρουν και οι περισσότεροι παίχτες τον προπονητή, δικαιολογείται αυτό το θέαμα μετά από 8 επίσημα παιχνίδια ;

Αν λέω αν, συνεχίσει έτσι με αυτό το ποδόσφαιρο των “αυτοματισμών”, θα καλλιεργηθεί θέμα προπονητή όπως συμβαίνει σε άλλους συμπαθείς συλλόγους ;

Αφορμή για τα παραπάνω είναι ότι δεν μου κάθετε καλά στο κεφάλι, την «Επαγγελματική προστασία» να μου την μεταφέρουν σαν «Επαγγελματική νίκη» ή σαν «Επαγγελματική πρόκριση».

6 Σχολια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτο που εχουμε να κανουμε εμεις ως Ολυμπιακος ειναι οταν ερθει απο Καραισκακη μερια να της πεταξουμε 3 γκολ και να τη στειλουμε πισω στη Φιλαδελφεια.4 αγωνιστικες δεν μπορουν να κρινουν ενα τιτλο οσο και να το θελουν.

kos7 είπε...

stratos συμφωνώ με όλα όσα γράφεις,σχετικά με την απόδοση της ΑΕΚ αλλα και την κριτική που κάνουν όλοι οι αντικειμενικοί δημοσιογραφοι.αν συγκρίνουμε τη κριτική στο ''μεγάλο δάσκαλο'' σερα φερερ και την αντίστοιχη που κάνουν στο λεμονή, καταλαβαίνουμε όλοι γιατί θα πρέπει να στηρίζουμε τον λεμονή.
από την άλλη η ικανότητα της ΑΕΚ να παίρνει διπλά χωρις να παίζει μπάλα είναι ένα γεγονός που πολλές φορές δίνει και πρωταθλήματα,τα έχουμε κάνει και εμείς αυτά.απλά δεν πρέπει μέχρι το ντέρμπι να έχει ξεφύγει άλλο.

Stratos είπε...

Η καλύτερες απαντήσεις σε όλους μας, όπως είπε και η redfan, δίνονται πάντα στο γήπεδο.

Στο χέρι μας είναι να αποδείξουμε ποιά είναι η καλύτερη ομάδα.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ οτι 4 αγωνιστικές δεν κρίνουν ενα πρωτάθλημα αλλα οσο αφορά
Την απόδοση δεν παίρνει πάντα το πρωτάθλημα η κάποιον τίτλο η ομάδα που παίζει την καλύτερη μπάλα αλλα αυτή που παίρνει τα αποτελέσματα..
Πχ η Λίβερπουλ όταν πηρέ το champions league δεν έπαιζε ωραίο ποδόσφαιρο
Αλλα έπαιρνε τα αποτελέσματα .

Stratos είπε...

Δεν έχεις άδικο αλλά άλλο 2 γύροι νοκ άουτ και άλλο το πρωτάθλημα των 30 αγωνιστικών.
Στο πρωτάθλημα παίζουν βασικό ρόλο περισσότερα πράγματα.

Πάρε για παράδειγμα πάλι την Λίβερπουλ, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει φτάσει 2 φορές σε τελικό C.L. στην premiership ούτε μυρωδιά δεν παίρνει από την κορυφή.

Και την συμπαθώ κιόλας...

Ανώνυμος είπε...

Μια και αναφέρθηκες στο αγγλικό πρωτάθλημα ούτε η Τσελσι έπαιξε
Μπαλαρα στα πρωταθλήματα που πηρέ αλλα ήξερε να παίρνει αποτελέσματα .
Στην Ισπανία πάλι πέρυσι θεωρώ ότι μπαρτσελονα είχε καλύτερη ομάδα απ την
Ρεαλ που πηρέ το πρωτάθλημα.
Αν το ψάξεις θα βρεις πολλά παραδείγματα οπού ομάδα που δεν έπαιζε εντυπωσιακό
Ποδόσφαιρο αλλα έπαιρνε τα αποτελέσματα πηρέ και τίτλους τελικά.

 

blogger templates | Make Money Online