Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2007

Ρεάλ - Ολυμπιακός 4-2

Ο Ολυμπιακός χθες ήταν καταπληκτικός !!!

Δυστυχώς όμως, αλλά χωρίς να στεναχωρεί πραγματικά κανέναν, έχασε με 4-2.Δεν μπορεί να υπάρχει γαύρος, που να είναι στεναχωρημένος σήμερα από αυτή την ήττα. Δεν γίνεται να είσαι στεναχωρημένος από αυτή την ποδοσφαιρική πανδαισία που μας προσέφεραν οι δύο ομάδες. Ότι και να γράψεις για αυτό το παιχνίδι, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα το αδικήσεις. Απλά τα είχε όλα και σε αυτό η ομάδα μας πρόσφερε να μέγιστα με την παρουσία της στο Μπερναμπέου.

Το μόνο ίσως που θα πρέπει να μας στεναχωρεί, αν δούμε το παιχνίδι ψυχρά στα πλαίσια αυτής της διοργάνωσης, είναι η χαμένη ευκαιρία για ένα καλό αποτέλεσμα που θα μας έδινε τουλάχιστον ένα βαθμό.

Ήταν ο Ολυμπιακός που όλοι εμείς οι γαύροι θέλουμε να βλέπουμε στο γήπεδο.
Ήταν μια ομάδα που μπήκε με τσαμπουκά στο γήπεδο για να παίξει μπάλα, που δε φοβήθηκε, που κοίταξε στα μάτια την αντίπαλο του, που αν και αδικούνταν διακριτικά από το διαιτητή δεν το έβαζε κάτω, που πάλεψε για τι νίκη μέχρι τις καθυστερήσεις του παιχνιδιού και που έκανε τους οπαδούς της Ρεάλ στο τέλος να αποθεώνουν τον τερματοφύλακα τους.
Και όλα αυτά… ; παίζοντας με 10 παίχτες από το 12’ !!!

Ο Ολυμπιακός χθες δεν πήγε να κλέψει το ματς, πήγε να το παίξει και το έπαιξε όσο μπορούσε και άντεχε μέχρι τέλους. Μετά το 83’ όπου έγινε το 3-2 και παίζοντας μέχρι εκείνο το σημείο για 71 λεπτά με παίχτη λιγότερο, βρήκε τη δύναμη και το κουράγιο και βγήκε μπροστά χάνοντας δυο πολύ καλές ευκαιρίες για να ισοφαρίσει το παιχνίδι και αν δεν υπήρχε ο Κασίγιας θα το είχε πετύχει.
Κομβικό σημείο η απόκρουση του Κασίγιας μετά το 2-2 στην ευκαιρία του Τζόλε, αν εκεί…

Υπάρχουν μερικές ήττες που μένουν στη ιστορία περισσότερο από πολλές νίκες για τον ηρωικό τρόπο που αυτές ήρθαν. Μια τέτοια ήττα είναι για μας τους Έλληνες η ήττα στις Θερμοπύλες την οποία την μνημονεύουμε πολύ περισσότερο από τις νικηφόρες μάχες του Μαραθώνα και των Πλαταιών ή τη ναυμαχία της Σαλαμίνας που έγιναν την ίδια εποχή.
Κάπως έτσι παραλληλίζω την χθεσινή ήττα του Ολυμπιακού. Μπορεί να φαίνεται σε κάποιους γελοίος ή γραφικός αυτός ο παραλληλισμός, αλλά για μένα έτσι είναι.
Ο Ολυμπιακός χθες κέρδισε πολλά περισσότερα από τον έναν ίσως βαθμό που έχασε. Είναι μια ήττα που δε θα ντρέπεσαι να θυμάσαι.

Είναι από τα παιχνίδια που «γράφουν» στην ευρωπαϊκή ιστορία κάθε ομάδας.

Όλοι τώρα στον Ολυμπιακό θα πρέπει να χτίσουν πάνω σε αυτές τις δύο καλές ευρωπαϊκές εμφανίσεις, για να μπορέσει να υπάρξει και συνέχεια. Η ομάδα για δεύτερο συνεχές παιχνίδι εκτός έδρας, δείχνει ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο και ευχή όλων είναι να συνεχίσει έτσι.
Η ομάδα φαίνεται ότι έχει ένα συγκεκριμένο σχέδιο και πλάνο που σιγά σιγά βρίσκει εφαρμογή μέσα στο γήπεδο.
Το επόμενο τεστ είναι να δούμε, αν αυτό μπορεί να το εφαρμοστεί και στα εντός έδρας παιχνίδια. Αν το καταφέρει κι αυτό, θα μπορούμε να αισιοδοξούμε ότι θα δούμε μεγάλα πράγματα στην Ευρώπη από την ομάδα.

Δεν ξέρω αν θα κερδίσει ο Ολυμπιακός τη Ρεαλ στο Καραϊσκάκη, μετά και τη χθεσινή του απόδοση, αλλά για αυτό που είμαι σίγουρος, είναι ότι θα μπει για παίξει μπάλα και να τα δώσει όλα και γι’ αυτό κιόλας θα αποθεωθεί και δεν θα πέφτει καρφίτσα στο γήπεδο.
Και δεν θα πρέπει να ξεχνάει κανένας μας, ότι όπως έχουν έρθει τα πράγματα το επόμενο παιχνίδι με την Ρεάλ, είναι πολύ πιο δύσκολο για μας από το χθεσινό.

ΥΓ 1. το διακριτικό σπρώξιμο στη Ρεαλ, για το οποίο αναφέρθηκα παραπάνω, δεν είχε να κάνει κατά τη γνώμη μου με κραυγαλέα σφυρίγματα, αλλά με μικρά “ακίνδυνα” μη σφυριγματάκια που επέτρεπαν στη Ρεάλ να μην χάνει ρυθμό και μερικά πάλι “ακίνδυνα” σφυριγματάκια, που την έφερναν πιο κοντά στην περιοχή μας. Τηρουμένων όμως των αναλογιών η διαιτησία ήταν “καλή”.

ΥΓ 2. το να παίζεις με 10 παίχτες για 80 λεπτά, δεν έχει συνέπειες μόνο αμυντικά όπως σκέφτονται οι περισσότεροι, αλλά πολύ περισσότερο επιθετικά. Αυτό χθες η ομάδα μου δεν το έκανε να φανεί στο γήπεδο και γι’ αυτό είναι και άξια πολλών συγχαρητηρίων για την απόδοση και εμφάνιση της.

ΥΓ 3. και όπως συμβαίνει πάντα στο άλλο παιχνίδι του ομίλου μας, δε ήρθε το επιθυμητό αποτέλεσμα που για μας που ήταν το Χ, αλλά από την άλλη βέβαια δεν ήρθε και το χειρότερο που ήταν το 2.
Συνεπώς ακόμα ελπίζουμε.

10 Σχολια:

Ανώνυμος είπε...

Sumfono apoluta. Bravo(!) stin omada tou Olumpiakou pou katafernei me tetoies emfaniseis na proselkuei theates pou den einai podosfairofiloi opos o ypografomenos.

Stratos είπε...

Αν τα πράγματα πάνε όπως τα υπολογίζω, σε λίγο καιρό θα δίνουμε μόνο αγώνες επιδείξεως. (:D)

Ανώνυμος είπε...

Ο ολυμπιακός έκανε την καλύτερη του εμφάνιση στην Ευρώπη εχτές
Έχασε το ματς κέρδισε τις εντυπώσεις.
Η πρόκριση είναι ανοιχτή στον όμιλο μετά τα χτεσινά αποτελέσματα
Αν κερδίσει τα ματς στην έδρα του θα περάσει αν και με τη λατσιο
Αν παίξει όπως εχτές έχει πολλές πιθανότητες να πάρει το αποτέλεσμα που
Θέλει .

kos7 είπε...

φιλε στρατο το βασικότερο είναι η εικόνα ΟΜΑΔΑΣ με τη σωστή αγωνιστκή νοοτροπία που δείχνουμε σε καθε αγώνα.εμένα προσωπικά μου είχε λειψει τα τελευταία χρόνια.

Ανώνυμος είπε...

Τετοια νοοτροπια δεν εχω ξαναδει απο τον Ολυμπιακο στην Ευρωπη.. Παιζαμε με 10 παιχτες ρε παιδια απο το πρωτο δεκαλεπτο και δεν φαινοταν!!!
Ειναι απιστευτο και ειναι αξιοι,ΟΛΟΙ.

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

Φίλε Στράτο, φίλοι σύγγαυροι, εγω είμαι πολύ στενοχωρημένος. Πέρα από τη συγκλονιστική μας εμφάνιση υπάρχουν και άλλα πράγματ στο "τόπι" που καμμία εμφάνισή μας δεν μπορεί να ανατρέψει. Στο δε σακκούλι μας δεν βάλαμε ούτε βαθμό (ύστερα, μάλιστα, από μια τόσο συγκλονιστική εμφάνιση). Δεν είμαι "αχάριστος" - κάθε άλλο: χάρηκα τα παιδιά μας και τον προπονητή μας και τον κόσμο μας. Είμαι όμως πραγματιστής...

Stratos είπε...

Το κέρδος από αυτή την ήττα φίλε Γιώργο αν διαχειριστεί σωστά, είναι πιο μακροπρόθεσμο και πολύ πιο ουσιαστικό από τον ένα βαθμό που μπορεί να χάσαμε χθες.

Για να καταλάβετε τι εννοώ θα σας πω ένα πχ.
Με τον Σόλιντ πριν δυο χρόνια χάσαμε το Χ στο 90+, θα μπορούσαμε να το είχαμε πάρει άνετα.
Από πια εμφάνιση πιστεύετε ότι θα είχε πιο ουσιαστικό κέρδος η ομάδα ;
Από ένα κουφό Χ που δεν πρόσφερε τίποτα αγωνιστικά ή από μια ήττα όπως η χθεσινή ;

Ανώνυμος είπε...

Και μονο οτι διεκδικουσαμε το χ στο 93 και με 10 παιχτες νομιζω οτι λεει πολλα.
Σε τελικη με τη ρεαλ παιζαμε,πολλες ομαδες εχουν περασει απο κει?
Να ειμαστε ρεαλιστες και απο τις δυο οψεις του νομισματος.
Η εμφανιση με τη Βερντερ και με τη Ρεαλ ισως ειναι οι βασεις για κατι πολυ καλο που θα εχει διαρκεια.Και τουλαχιστον μια απο τις δυο εμφανισεις δεν εμεινε καλη μονο στα χαρτια.Ηρθαν και 3 ποντοι..

Stratos είπε...

Όλα με τον καιρό τους...
Υπομονή θέλει και εμπιστοσύνη στο προπονητή μας.
Ο οποίος είναι από τους βασικούς υπαίτιους για τη περηφάνια που νιώθουμε όλοι σήμερα.

Εντύπωση μου κάνει πάντως, που δεν με έκραξε κανένας ακόμη για τον παραλληλισμό με τις Θερμοπύλες. (:D)

Ανώνυμος είπε...

Γαυροι ειμαστε οτι θελουμε λεμε :P :P

 

blogger templates | Make Money Online