Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2008

Ολυμπιακός - Ζαλγκίρις 86-84

Μας βγήκε η ψυχή αλλά τα καταφέραμε.

Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα απ’ το ν’ ακούς ραδιοφωνικά και χωρίς εικόνα, έναν αγώνα σαν και τον χθεσινό, που κρίνεται στον πόντο. Ευτυχώς που μας έδωσε μια τζούρα εικόνας το supersport 1 και είδαμε 2-3 προσπάθειες στο τέλος της παράτασης. Με κορυφαία, το λάθος του Βασιλόπουλου 12 δευτερόλεπτα πριν το τέλος που έδωσε 2 βολές στη Ζαλγκίρις. Αφού δε χάσαμε σε αυτή τη φάση το παιχνίδι, μην το πούμε ούτε του παπά, γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι Λιθουανοί είχαν χάσει και άλλη μια βολή λίγα δευτερόλεπτα πριν.

Θεωρώ ότι το χθεσινό παιχνίδι και ο τρόπος που ήρθε αυτή η νίκη, τονώνει τη ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση της ομάδας για τη συνέχεια. Όχι τόσο της euroleague, όσο των play off του πρωταθλήματος.
Η πρόκριση στην οχτάδα της euroleague είναι πολύ δύσκολη υπόθεση, αφού έχουμε κάνει εντός έδρας ήττα απ’ τη Μακάμπι και οι τυχόν μελλοντικές ισοβαθμίες, πολύ δύσκολα θα μας ευνοήσουν.

Αυτό που πρέπει να κάνει η ομάδα κατά τη γνώμη μου, είναι να παίξει χωρίς άγχος τα επόμενα 3 παιχνίδια μιας και δεν πήγαν τα πράγματα όπως τα περιμέναμε και ότι βγει. Παράλληλα να προετοιμαστεί και μέσο αυτών των παιχνιδιών όσο καλύτερα μπορεί για το πρωτάθλημα.

Το πρωτάθλημα πρέπει να είναι ο στόχος μας και όπως είναι φέτος ο Παναθηναϊκός (δε θεωρώ δείγμα την ήττα μας με 18 πόντους) είναι ευκαιρία.

Για την ιστορία :

Τα δεκάλεπτα : 20-22, 39-38, 55-56, 72-72, 86-84.

Ολυμπιακός (Παναγιώτης Γιαννάκης) : Μπλάκνεϊ 5 (1), Γουντς 18, Σεϊμπούτις, Τσακαλίδης 4, Γκριρ 22 (2), Μαυροκεφαλίδης 1, Βασιλόπουλος 9 (2), Βασιλειάδης, Πρίντεζης 4, Τεόντοσιτς 2, Τζάκσον 21.

Ζαλγκίρις (Ριμάντας Γκρίγκας) : Γιούρακ, Μπράουν 16 (3), Μασιούλις 12 (4), Σαλένγκα 2, Ζουκάουσκας, Γιανκούνας 2, Μάρκοτα 5 (1), Πόποβιτς 14 (3), Ντζάι 14, Κόλινς 19 (1).

 

blogger templates | Make Money Online