Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2008

Μαρούσι - Ολυμπιακός 66-75

Μην έχοντας καθόλου εικόνα του παιχνιδιού, για λόγους αρχείου αντιγράφω από το contra.gr :

Γιατρικό
Έπειτα από τρεις συνεχόμενες ήττες σε Ελλάδα και Ευρώπη ο Ολυμπιακός ήθελε να...σηκώσει κεφάλι. Με πρωταγωνιστή τον Βασιλειάδη τα κατάφερε, κερδίζοντας με 66-75 στην έδρα του Αμαρουσίου. Οι άμυνες ήταν αυτές που έκριναν τον αγώνα, πριν την έναρξη του οποίου τιμήθηκαν οι Γιαννάκης, Μπλάκνεϊ και Σεϊμπούτις Με κινητήριο μοχλό τον Κώστα Βασιλειάδη ο Ολυμπιακός επέβαλε το ρυθμό του από την αρχή της αναμέτρησης. Με το σκορ στο 8-10 ο φόργουορντ των φιλοξενούμενων μετρούσε ήδη επτά πόντους, ενώ έκλεισε την πρώτη με 12 πόντους, επιτρέποντας στην ομάδα του να ξεφύγει με 10 πόντους (7-17), με το πρώτο δεκάλεπτο να κλείνει με σκορ 13-23.
Στη δεύτερη περίοδο οι γηπεδούχοι βρήκαν επιθετικές λύσεις στο πρόσωπο του Στίβενσον. Ο Αμερικανός μείωσε στους επτά με τρίποντο (26-33), τον μιμήθηκε ο Μπουντούρης και ο αγώνας έγινε ντέρμπι, από τη στιγμή που οι παίκτες του Γιαννάκη έχασαν την αρχική τους επαφή με το καλάθι. Με δύο βολές του Γλυνιαδάκη οι γηπεδούχοι πλησίασαν στο καλάθι (34-36), με τον Ολυμπιακό να φεύγει για τα αποδυτήρια έχοντας ένα υπέρ του +4 (34-38).
Η άμυνα ήταν αυτή που κυριάρχησε στην 3η περίοδο της αναμέτρησης. Το Μαρούσι είναι μία από τις ομάδες που γνωρίζουν τη σχετική φιλοσοφία, ο Ολυμπιακός αρχίζει να…μπαίνει στο νόημα, με αποτέλεσμα να υπάρχει ένα κλειστό σκορ. Λύσεις στους γηπεδούχους προσέφεραν οι Μιλισάβλιεβιτς, Γλυνιαδάκης, ενώ στον αντίποδα ο Τζάκσον συνέχισε να επιβεβαιώνει την κυριαρχία του κάτω από τα δύο καλάθια. Το δεκάλεπτο έκλεισε με τον Ολυμπιακό να βρίσκεται προηγούμενος με 44-48.
Στο κλείσιμο του αγώνα οι Πειραιώτες διαχειρίστηκαν σωστά την υπέρ τους διαφορά και κράτησαν το ροζ φύλλο αγώνα. Όσες φορές και αν πλησίασε το Μαρούσι βρήκαν τη λύση και «κλείδωσαν» τη νίκη, με το τελικό 66-75.

Σταρ
Ο Κώστας Βασιλειάδης ήταν ο παίκτης που «διέλυσε» τα αμυντικά πλάνα του Σούλη Μαρκόπουλου. Ο τεχνικός των γηπεδούχων μπορεί να υπερηφανεύεται ότι σταμάτησε τη δράση του Γκριρ, ωστόσο ο Έλληνας φόργουορντ «φόρτωσε» το καλάθι της ομάδας του με 18 πόντους, αντικαθιστώντας επάξια τον Αμερικανό στον τομέα του σκοραρίσματος.

Σχόλιο
Ο Ολυμπιακός συνεχίζει να βρίσκεται σε διαδικασία εκμάθησης άμυνας και κόντρα σε ομάδες όπως το Μαρούσι μπορεί να υπερηφανεύεται ότι τα πλάνα του Γιαννάκη έχουν επιτυχία. Η Ζαλγκίρις (κατ’ αρχήν) και οι άλλες ομάδες του ομίλου του στην Ευρωλίγκα σίγουρα έχουν περισσότερες λύσεις από το σύνολο του Μαρκόπουλου και μετά την ήττα στη Μαδρίτη ο αμυντικός σχεδιασμός θα πρέπει να μπει σε πλήρη σχεδιασμό για να πραγματοποιηθεί το ντεμαράζ. Σε ατομικό τομέα ο Βασιλειάδης απέδειξε και πάλι ότι μπορεί να προσφέρει εύκολους πόντους με την ευχέρεια στο σουτ.

Για την ιστορία :

Tα δεκάλεπτα : 13-23, 34-38, 48-54, 66-75

Mαρούσι (Σούλης Μαρκόπουλος) : Στίβενσον 19(3), Νοέας, Χαραλαμπίδης 7(1), Μπουντούρης 3(1), Τζάζβιν, Μπράιαντ 8, Μαυροειδής, Κογιαντίνοβιτς, Μιλισάβλιεβιτς 16(2), Γλυνιαδάκης 7, Καϊμακόγλου 6.

Ολυμπιακός (Παναγιώτης Γιαννάκη) : Μπλάκνεϊ 5, Πρίντεζης 8(1), Καυκής 5(1), Τεόντοσιτς 6(1), Τζάκσον 16(1), Τσακαλίδης 2, Γκριρ 7, Μαυροκεφαλίδης 2, Βασιλόπουλος 6(2), Βασιλειάδης 18(4).

 

blogger templates | Make Money Online