Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2008

Ολυμπιακός - Άρης 72-70 (Κύπελλο)

Οπωσδήποτε μια μεγάλη και σημαντική νίκη, που μας δίνει μια πρόκριση σε τελικό, επί ενός πολύ καλού και δυνατού αντιπάλου όπως είναι ο Άρης.
Αγωνιστικά τώρα είναι πολύ πρόωρο να πούμε κάτι και να βγάλουμε συμπεράσματα.

Αυτό που ξέρω εγώ, είναι ότι το χθεσινό παιχνίδι με τον Γκέρσον στο πάγκο θα το είχαμε χάσει απ’ το ημίχρονο, όταν και βρεθήκαμε πίσω με 12 πόντους. Αλλά ακόμα και να γυρίζαμε το παιχνίδι και να το πηγαίναμε στον πόντο, όπως χθες, στο τέλος θα χάναμε, όπως δηλαδή έχει γίνει σε όλα τα παιχνίδια που κρίθηκαν στο τέλος απέναντι σε καλές ομάδες όπως ο Παναθηναικός, η ΤΣΣΚΑ, η Σιένα ή και λιγότερο καλές όπως είναι η Ολύμπια Λιουμπλιάνας, η Πρόκομ και ο ΠΑΟΚ.
Οριακά παιχνίδια, κερδίζαμε μόνο με αντιπάλους όπως το Ρέθυμνο και η Ολύμπια Λάρισας, με τις οποίες η διαφορά ποιότητας είναι τεράστια.

Από ‘κει και πέρα χθες είδα μια πολύ αγχωμένη ομάδα, που είχε όμως τη διάθεση να τρέξει, να παλέψει, να παίξει άμυνα και να ακολουθήσει τις οδηγίες του προπονητή της. Είδα παίχτες που φρέναραν τον μπασκετικό τους αυθορμητισμό, με τον οποίο είχαν συνηθίσει να παίζουν τόσους μήνες και να πειθαρχούν στις οδηγίες του πάγκου. Αυτό λογικά είχε σαν συνέπεια, κάπου να βραχυκυκλώνει η ομάδα επιθετικά και δεν θα ήταν καθόλου δύσκολο στο τέλος να χάναμε και το παιχνίδι.
Γι’ αυτό θεωρώ ότι ήταν πολύ σημαντική η νίκη ιδιαίτερα στον ψυχολογικό τομέα.

Τέλος πολύ σημαντική ήταν και η παρουσία του κόσμου που βλέπει πλέον ότι υπάρχουν οι βάσεις για να χτιστεί κάτι καλό. Υπάρχει διοίκηση με αγάπη και όραμα για την ομάδα και πολύ χρήμα βεβαίως βεβαίως, υπάρχει καλός προπονητής, υπάρχουν καλοί παίχτες και το μόνο που χρειάζεται είναι υπομονή.

Για την ιστορία :

Τα δεκάλεπτα : 18-20, 31-43, 48-53, 72-70

Ολυμπιακός (Παναγιώτης Γιαννάκης) : Παπαμακάριος 4 (1), Πρίντεζης 5 (1), Καυκής, Τεόντοσιτς 3, Μπουρούσης 2, Γκριρ 10, Μαυροκεφαλίδης 12, Βασιλόπουλος 11 (1), Βασιλειάδης 16 (4), Τζάκσον 9.

Άρης (Γκόρντον Χέρμπερτ) : Τσαλδάρης 9 (3), Ουάσινγκτον 12, Ράιτ 9 (2), Καλαϊτζής 5 (1), Ηλιάδης 7, Μπόισα 8 (2), Μότολα 10 (1), Μάσεϊ 10.

2 Σχολια:

Ανώνυμος είπε...

Το χθεσινο παιχνιδι με Γκερσον στον παγκο? ΑΕΡΑ θα το χαναμε..
Με τον Γιαννακη προπονητη ΞΕΡΩ οτι θα προπονουνται πολυ, ΞΕΡΩ οτι ο Γιαννακης εχει γνωσεις, ΞΕΡΩ οτι θα τους κανει να προσπαθουν παντα για το καλυτερο. Αυτο μου φτανει..
Καλη αρχη ειχαμε, καλη συνεχεια να εχουμε..

Stratos είπε...

Όταν δουλέυεις, κάποια στιγμή δε γίνεται, θα έρθουν και τα αποτελέσματα.
Θα περιμένουμε...

 

blogger templates | Make Money Online