Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2007

Γιασκεβίτσιους

Πρέπει να ομολογήσουμε ότι ο ΠΑΟ έκανε πολύ εντυπωσιακή κίνηση. Η αξία του Λιθουανού είναι δεδομένη και πρόκειται και για την καλύτερη μεταγραφή φέτος στην Ευρώπη. Αναμφισβήτητα μαζί με την ΤΣ.Σ.ΚΑ. είναι οι πιο δυνατές, έμπειρες και ενισχυμένες ομάδες στην Ευρώπη και φαβορί για την επόμενη Euroleague. Για μένα όμως το καλύτερο χαρτί και φέτος του ΠΑΟ θα είναι για ακόμη μια φορά ο Ομπράντοβιτς. Όποιος και να ‘ρθει όποιος και να φύγει ο Σέρβος είναι όλα τα λεφτά και η καλύτερη μεταγραφή που έχει κάνει ποτέ ο ΠΑΟ.

Προσωπικά δεν χαλάστηκα που πήγε στον ΠΑΟ ο Γιασκεβίτσιους, γιατί είχα κάποιες ψιλό ενστάσεις όταν συζητιόνταν για την ομάδα μου.
Οι ενστάσεις μου δεν είχαν να κάνουν με την αξία του, αλλά με το ότι το κούραζε πολύ το θέμα της μεταγραφής του.
Δεν θέλω να φύγω από το ΝΒΑ, αγαπώ την Μακάμπι, η καρδιά μου είναι στη Βαρκελώνη κι άλλα τέτοια χαζά.
Για μένα ή θες ή δε θες, όλα τ' άλλα είναι παπαριές. Αν θέλεις να πας σε μια ομάδα βρίσκεται πάντα η λύση. Δεν είμαι υπέρ καμιάς μεταγραφής που γίνεται σήριαλ με τον παίχτη. Το τονίζω γιατί οι διαπραγματεύσεις με την ομάδα του είναι άλλο θέμα και όντως μπορεί να γίνει σήριαλ.
Το θέμα με τον Γιασκεβίτσιους είχε κουράσει πολύ. Πως μετά να εμπιστευτείς έναν παίχτη, όταν στα έχει κάνει τσουρέκια για να έρθει στην ομάδα σου και όταν ο λόγος που ήρθε είναι μόνο τα λεφτά.
Επίσης έχω αμφιβολίες και για την ετοιμότητα του όταν δυο χρόνια στο ΝΒΑ, έπαιζε δεν έπαιζε. Στον ΠΑΟ πάει σε μια έτοιμη ομάδα και είναι πολύ πιο εύκολο να ενσωματωθεί, στον Ολυμπιακό θα ερχόταν για να είναι το πρώτο βιολί κάτι που είναι εντελώς διαφορετικό. Σε αυτά θα πρέπει να προσθέσουμε και τα προβλήματα τραυματισμού.

Ασχέτως πάντως το πώς είδα εγώ την μη μεταγραφή του Λιθουανού στον Ολυμπιακό, δε παύει να είναι μια μεγάλη επικοινωνιακή ήττα της ομάδα μου, όταν για δυο περίπου μήνες ήταν πρώτο θέμα κάθε μέρα στο ρεπορτάζ του μπάσκετ.

Ένα θετικό πάντως είναι, ότι επειδή δυσκολεύει πολύ περισσότερο το έργο μας όσο αφορά την αποκαθήλωση του ΠΑΟ, δίνεται η δυνατότητα στην ομάδα να αφήσει τις πολλές φαμφάρες και τα λόγια, να σκύψει το κεφάλι και να στρωθεί σε ακόμα σκληρότερη δουλειά για χτυπήσει την ομοιογένεια, την εμπειρία, το πλήρες ρόστερ και τον προπονητή του Παναθηναϊκού, γιατί τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα από πέρσι και οι απαιτήσεις μας λίγο μεγαλύτερες.

 

blogger templates | Make Money Online