Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2008

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 1-1

Για να ξεκινήσουμε από τα ουσιώδη, ο Παναθηναϊκός χθες ήταν καλύτερος από εμάς.

Ήταν πιο ομάδα μέσα στο γήπεδο αφού έπαιξε πιο μυαλωμένα, ήταν πιο σοβαρός, ήταν καλύτερος τακτικά και είχε σχεδόν όλους του τους παίχτες σε πολύ καλή μέρα, εν αντιθέσει με μας.

Το πρόβλημα της ομάδας στο χώρο του κέντρου ήταν χθες άλυτο. Στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού δεν υπήρχε καν. Ένας μέτριος Πατσατζόγλου προσπαθούσε να καλύψει όλα τα κενά.
Από ‘κει και πέρα όλα τα ατού της ομάδας ήταν σε πολύ κακή μέρα… Τζόλε, Γκαλέτι, Κοβάσεβιτς, Λούα Λούα ήταν κατώτεροι του αναμενομένου.
Και βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε και τον Λεμονή, όχι κατ’ εμέ, γιατί είχε πολλές επιλογές και τις χειρίστηκε λάθος, αλλά γιατί δεν αξιοποίησε σωστά τις ελάχιστες που είχε.
Κατά τη γνώμη μου έπρεπε να βάλει πιο νωρίς τον Νούνιες που του είχε δώσει πολλές λύσεις στα δύο προηγούμενα δύσκολα παιχνίδια και έδειχνε σιγά σιγά να ανεβαίνει. Θεωρώ σωστή την αλλαγή του Σίσιτς και άστοχη του Κωνσταντίνου μετά από τόσο καιρό απραξίας.

Στα θετικά ο Νικοπολίδης, που ότι και να πεις… και ο Τοροσίδης του πρώτου ημιχρόνου.

Η άμυνα μας προσπάθησε πολύ μιας και βρισκόταν συνεχώς εκτεθειμένη από το ανύπαρκτο κέντρο αλλά δεν απόφυγε κι αυτή τα πολλά λάθη.

Πιστεύω ότι την Τετάρτη είναι απίθανο να κάνουμε τόσο κακή εμφάνιση και είμαι αισιόδοξος για τη νίκη.

Και τώρα κάποιες άλλες λεπτομέρειες του ντέρμπι...

Χθες αποδείχθηκε περίτρανα, ότι δεν φτάνει μόνο να έχεις τη διαιτητική εύνοια για να κερδίσεις ένα παιχνίδι αλλά χρειάζονται και παίχτες αξίας για να την αξιοποιήσουν.

Χθες επίσης μάθαμε ότι ένα άκυρο γκόλ και ένα πέναλντι μαϊμού υπέρ της ίδιας ομάδας, δεν συνιστούν απόπειρα αλλοίωσης του αποτελέσματος, γιατί το άκυρο γκολ μπήκε πολύ νωρίς και το πέναλντι δε βρήκε στόχο…
Μάθαμε ακόμη, ότι μια κίτρινη του Μενδρινό στο πρώτο ημίχρονο (την οποία βάφτισε ο Βαρούχας κόκκινη (!!!) για να μην στεναχωρήσει τον έτερο πελάτη της ΝΕΤ) και μια δεύτερη κίτρινη του Γκαλέτι στο ΄90, ισοδυναμούν με ένα άκυρο γκολ και ένα μαϊμού πέναλντι !!!!!!!

Δικαιώθηκε εκ του αποτελέσματος και ο Κώστας Νικολακόπουλος, όταν έγραφε για το διαιτητικό τρίο (Στούτζες) στο «Φως».

Σκεπτόμενος μετά τα λάθη, δεν μπορώ να δεχθώ σε καμία περίπτωση, όσο καλοπροαίρετος και να είμαι, ότι δεν υπήρχε δόλος από τη διαιτησία.
Και το δικαιολογώ ως εξής :

Στο πρώτο γκολ ο Καλόπουλος είναι στο ύψος της μεγάλης περιοχής και στην ίδια σχεδόν ευθεία με τον Σαλπιγγίδη, είναι αδύνατον να μην έχει δει ότι η μπάλα έχει περάσει την γραμμή. Αλλά και μια αμφιβολία να είχε, για το αν είχε περάσει όλη ή όχι, προτίμησε να πράξει υπέρ των λιγότερων πιθανοτήτων για σωστή απόφαση που ήταν και υπέρ του Παναθηναϊκού. Γιατί με την πρώτη ματιά ή αίσθηση σου είναι ότι η μπάλα έχει περάσει και απλά ψάχνεις ένα καθαρό replay για να το επιβεβαιώσεις ή για να δεις αν σου ξέφυγε κανάς πόντος.
Εγώ θα δεχθώ ότι η φάση του ξέφυγε…

Είναι δυνατόν να μην πληροφορήθηκε στο ημίχρονο την πατάτα του ;

Και τι έκανε στο δεύτερο ημίχρονο ;
Έδωσε ένα πέναλντι μαϊμού στον Παναθηναϊκό, ένα πέναλντι εφεύρεση χωρίς κανένα ελαφρυντικό, εναντίων των κανονισμών και χωρίς καμία αμφιβολία από κανέναν για την νέα πατάτα.

Λυπάμαι πολύ αλλά εγώ αυτά τα λάθη δεν μπορώ να τα δω σαν ανθρώπινα.

Σε ένα πρωτάθλημα όπου κάθε Κυριακή όλοι διαμαρτύρονται για την διαιτησία, είτε έχουν δίκιο είτε όχι, ο Ολυμπιακός είναι υπεράνω. Η απάθεια, η «ανωτερότητα» και η γενικότερη στάση της διοίκησης μας, μόνο ερωτηματικά προκαλούν.
Είναι το δεύτερο σερί παιχνίδι μέσα στο Καραϊσκάκη που σφυρίζουν εναντίον μας μούφα πέναλντι.

Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό… ήταν καλύτερος και εντός και εκτός γηπέδου…

5 Σχολια:

Ανώνυμος είπε...

Να δεις που στο τελος θα μας πουνε και μαλακες φιλε. Αυτο να το ξερεις οτι ισχυει και θα ισχυει για τους Ολυμπιακους. Σε ενα ντερμπι που ΟΛΟΙ οι υπολοιποι θα μιλουσαν ΜΟΝΟ για τη διαιτησια εμεις πρωτα απο ολα παραδεχομαστε την ανωτεροτητα του αντιπαλου σε αυτο το παιχνιδι και μετα βαζουμε ολα τα αλλα.
Εαν σε εμας ειχε γινει τετοια σκανδαλωδης ευνοια θα ειχε γινει τωρα της πουτανας και συγνωμη για την εκφραση η οποια ειναι και πολυ σικ για το τι πραγματικα θα ειχε γινει..
Ο Βαρουχας οντως εψαχνε ψυλλους στα αχυρα για να μην ..αδικησει κανεναν αλλα το οτι επρεπε να την κανει με ελεφρα ο γκουμας απο το πρωτο ημιχρονο παρελειψε να μας το πει..
Εγωω να την καταλαβω την παγια θεση της διοικησης που δεν ασχολειται με τη διαιτησια και δεν γινονται ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ τυπου ντεμη και τζιγγερ, αλλα καποια στιγμη πρεπει να σκεφτειτε και εμας, τετοιο πραγμα στο Καραισκακη δεν ξαναγινε.-

Stratos είπε...

Φιλενάδα κάτι πρέπει να παίζει δεν εξηγείται αλλιώς.
Πολύ ύποπτη μου φαίνεται αυτή η "σιωπή" και το "δεν ασχολούμαστε".
Να κάνει τέτοιες δηλώσεις ο Τζίγγερ και ο Κόκαλης να κάνει τον κινέζο... πολύ περίεργο...
Είναι σαν αυτό που λέμε "έλα παππού να σου δείξω..."

Ανώνυμος είπε...

Δε μπορω να σκεφτομαι τετοιο πραγμα..
Αλλα με την ξανθη που σου δωσανε τετοιο πεναλτυ μιλησες και χθες που εγιναν ολα αυτα δε μιλας..?

kos7 είπε...

εγώ θα ασχοληθώ μόνο με τη μέτρια εως κακή απόδοση της ομάδας. δεν ειμασταν ομάδα φίλοι μου τη κυριακή και γι'αυτό ο βάζελος φάνηκε και ήταν πολύ καλύτερος.ολοι οι παίκτες του παο μάρκαραν συνέχεια και οι δικοί μας κοιτούσαν. τη κυριακή ήμασταν ολυμπιακών περασμένων χρόνων και αυτο΄ειναι το πιο ανησυχητικό από οποιοδήποτε καλόπουλο. ξερω ότι πολλοί διαφωνειτε αλλά ετσι τα βλέπω. μας εχουν ξαναδικησειμε το βαζελο αλλά μετα παίζαμε μπάλα και ολα τελειωναν ομορφα και ωραία.

Ανώνυμος είπε...

Δεν πιστευω οτι πρεπει να ανησυχουμε.. Πιστευω οτι ηταν κακη παρενθεση..

 

blogger templates | Make Money Online