Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2008

Ολυμπιακός - ΤΣΣΚΑ 71-67

Ευτυχώς χθες εφημερεύαμε…
Πολύ μεγάλη νίκη, κάτω από αρκετά δύσκολες συνθήκες, λόγω του μόνιμου νταλγκά των τραυματισμών.

Είδαμε και σε ένα παιχνίδι μια όντος, πάρα πολύ καλή άμυνα καθ’ όλη την διάρκεια του παιχνιδιού, αν και σε αυτό βοήθησαν και οι Ρώσοι που είχαν 9/31 τρίποντα. Θεωρώ ότι και σε άλλα παιχνίδια η ομάδα έχει παίξει καλά αμυντικά, αλλά χθες ήταν το κάτι άλλο.
Το να κρατήσεις την ΤΣΣΚΑ στους 67 πόντους και να την κερδίσεις με τον δικό της τρόπο παιχνιδιού, είναι πάρα πολύ μεγάλη υπόθεση και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα.

Ειδική μνεία όμως θα πρέπει να κάνουμε στον Τεόντοσιτς που σιγά σιγά αρχίζει να δείχνει το μεγάλο του ταλέντο και να δικαιολογεί και με το παραπάνω την επιλογή των Αγγελόπουλων να επενδύσουν το καλοκαίρι πάνω του.
Όπως επίσης και στον Γιάννη Μπουρούση ο οποίος έκανε πολύ μεγάλο παιχνίδι με τρομερά ποσοστά στα τρίποντα (!!!) και μεγάλη βοήθεια όταν χρειάστηκε στα ριμπάουντ. Αναμφισβήτητα είναι ένας από τους καλύτερους, αν όχι ο καλύτερος ψηλός στην Ευρώπη, έξω απ’ τη γραμμή των 6,25.

Η ομάδα αν μη τη άλλο δείχνει ότι έχει πολύ μεγάλο βάθος πάγκου και ποιότητα, αφού από την αρχή της χρονιάς διατηρείται σε πολύ υψηλό επίπεδο παρά τους πολλούς και αλλεπάλληλους τραυματισμούς παιχτών.

Στα μείον για μένα, ο Γκριρ. Ο άνθρωπος τώρα που τον είχαμε ανάγκη για να βοηθήσει από την θέση 2 αφού έλειπε ο Μασιγιάουσκας, ήταν εκτός τόπου και χρόνου. Είναι η μάυρη τρύπα της ομάδας.
Έχω αρχίσει να γίνομαι εμπαθής με την πάρτη του.

Το παιχνίδι όπως είχα πει ήταν κλειδί για τη δεύτερη θέση και το πήραμε. Το πρώτο βήμα έγινε και μένει άλλο ένα σε δεκαπέντε μέρες στη Λιθουανία με την Ζαλγκίρις…

Τέλος δεν πρέπει να περνάει απαρατήρητο ότι παίζουμε στον πιο δύσκολο και αμφίρροπο όμιλο της Euroleague και επομένως η δεύτερη θέση μόνο σαν κακή δεν μπορεί να θεωρηθεί.

Για την ιστορία :

Τα δεκάλεπτα : 15-15, 39-33, 58-51, 71-67

Ολυμπιακός (Πίνι Γκέρσον) : Μπλάκνεϊ 6, Παπαμακάριος, Γουντς 9(1), Μπουρούσης 18(4), Γκριρ 5(1), Μαυροκεφαλίδης, Βασιλόπουλος, Πρίντεζης 11, Καυκής, Τεόντοσιτς 20(3), Τζάκσον 2

ΤΣΣΚΑ (Ετορε Μεσίνα) : Παπαλουκάς, Ζήσης 6, Σισκάουσκας 9(1), Χόλντεν 7, Άντερσεν 21(1), Ζαβρασένκο, Λάνγκντον 17(5), Γκόρι 7

2 Σχολια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Τεόντοσιτς είναι τρελό ταλέντο και ο Γούντς...μαγεία..
Με τρέλανε με τις πιρουέτες του!

Stratos είπε...

Το κακό με τον Γούντς είναι ότι είναι η του ύψους ή του βάθους.
Χθες έκανε καλό πρώτο ημίχρονο και στο δεύτερο χάθηκε.
Ειδικά μετά την πτώση...

 

blogger templates | Make Money Online