Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2007

ΤΣΣΚΑ – Ολυμπιακός 88-79

Το παλέψαμε στα ίσα το παιχνίδι αλλά δυστυχώς στο τέλος χάσαμε.
Αν τώρα συνυπολογίσουμε και τις απουσίες του Μασιγιάουσκας και του Τσακαλίδη, συν το ότι ο Βασιλόπουλος δείχνει ακόμα έξω από τα νερά του μετά τον τραυματισμό του, τότε μπορούμε να πούμε ότι είμαστε ευχαριστημένοι από την παρουσία της ομάδας στη Μόσχα.

Εγώ όμως δεν είμαι…

Δεν είμαι γιατί χάσαμε μια καλή ευκαιρία να κάνουμε ένα μεγάλο διπλό, αφού οι Ρώσοι δεν είναι ακόμα σε καλή κατάσταση και να βάλουμε τις βάσεις για ένα καλό πλασάρισμα.
Ήμασταν μέσα στο παιχνίδι για σχεδόν 36 λεπτά, αλλά ως συνήθως τα τελευταία κρίσιμα λεπτά πέφτουμε συνεχώς σε αδικαιολόγητα λάθη για τέτοιο επίπεδο, αφού δεν υπάρχει όπως πάντα, καμία βοήθεια από τον πάγκο (Γκέρσον).
Εκεί που η ομάδα χρειάζεται την η σωστή καθοδήγηση και η ηρεμία ο Γκέρσον λείπει. Βλέπεις ότι δεν υπάρχει κάποιο σχέδιο, κάποιο πλάνο, κάτι οργανωμένο ρε αδερφέ… όποιος πάρει την μπάλα σουτάρει απ’ όπου να ‘ναι, αν μπει έχει καλώς αν όχι το ίδιο «σύστημα» και στην επόμενη επίθεση.
Δεν είναι τυχαίο ότι χάσαμε με την μεγαλύτερη διαφορά που πήραν οι Ρώσοι καθ’ όλη την διάρκεια του παιχνιδιού (9 πόντους). Ούτε αυτό το προσέξαμε… τη διαφορά δηλαδή.

Και κάτι πρέπει να γίνει και με την άμυνα… δεν γίνεται αυτό το πράγμα… φάγαμε πάλι σχεδόν 90 πόντους.
Πώς να κερδίσεις έτσι ;
Για να κερδίσουμε θα πρέπει οι άλλοι (αν πρόκειται για σοβαρή ομάδα), να σπάσουν τα καλάθια.
Άλλες ομάδες με τους 79 πόντους που βάλαμε εμείς, παίρνουν ολόκληρα παιχνίδια και με διάφορά μάλιστα !!

Επίσης το δώστε από την επαναφορά την μπάλα στον Γκριρ, να κάνει το άθλημα ατομικό, εμένα μου τη βαράει στα νεύρα. Δεν πάει να βάλει 40 πόντους με 100% ευστοχία… για μένα δεν είναι μπάσκετ αυτό. Όχι τίποτα άλλο θα αρχίσουν να τα γράφουν στα @$#!%@ τους και οι υπόλοιποι όπως πάει το πράγμα. Σιγά μην τρέχουν οι άλλοι για να κάνει one man show ο κοντός.

Για μένα ίσως είναι καλύτερα που τραυματίστηκε ο Γκριρ. Ας περάσει σαν δεύτερο ξένο στην Ελλάδα τον Γούντς, μπας και ανέβει κι αυτός ψυχολογικά και προσφέρει περισσότερα. Η ομάδα έχει παίχτες να παίξουν στο άσσο (Μπλάκνεϊ, Τεόντοσιτς, Καυκής). Έτσι ίσως γίνει πιο ομαδικό και οργανωμένο το παιχνίδι μας αφού θα μοιραστούν περισσότερο οι επιθέσεις μας και ίσως έτσι καλυφθεί πιο ορθολογικά το κενό του Γκριρ.

Δεν φωνάζω γιατί χάσαμε από την ΤΣΣΚΑ… αλίμονο μην τρελαθούμε κιόλας, φωνάζω γιατί παρουσιάζουμε συνεχώς τα ίδια συμπτώματα χωρίς να βελτιώνουμε τίποτα από πέρσι.

Για την ιστορία :

Τα δεκάλεπτα : 22-23, 45-40, 61-62, 88-79

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ετορε Μεσίνα) : Παπαλουκάς 14, Ζήσης 2, Σισκάουσκας 24 (4), Χόλντεν 9 (3), Αντερσεν 5 (1), Ζαβρασένκο 6, Βορόντσεβιτς, Λάνγκντον 21 (4), Γκόρι 7.

Ολυμιακός (Πίνι Γκέρσον) : Μπλάκνεϊ 2, Γουντς 2, Μπουρούσης, Γκριρ 27 (3), Βασιλόπουλος 7 (1), Βασιλειάδης 3 (1), Πρίντεζης 8, Καυκής, Τεόντοσιτς 8 (2), Τζάκσον 22 (2).

 

blogger templates | Make Money Online