Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2007

Ολυμπιακός – Ρεάλ 0-0

Επιβεβαιώθηκε και στο γήπεδο, ότι φαβορί χθες ήταν η Ρεάλ.

Ο Ολυμπιακός όπως πήγε το παιχνίδι πήρε μια υπερπολύτιμη ισοπαλία (0-0) που τον κρατάει μέσα στο παιχνίδι της πρόκρισης. Από πλευράς απόδοσης η ομάδα δεν ήταν τόσο καλή. Απείλησε ελάχιστα στην επίθεση, μιας και «ξόδευε» τζάμπα τις καλές προϋποθέσεις που της παρουσιάζονταν και έκανε πολλά λάθη στη μεσαία γραμμή.

Παρόλα αυτά η ομάδα έδειξε πειθαρχία, σοβαρότητα, δύναμη, πάθος και θέληση για ένα καλό αποτέλεσμα. Αν και η Ρεάλ σε κάποια σημεία του αγώνα σας στριμώξε άσχημα, δεν προβήκαμε σε αντιποδοσφαιρικά τεχνάσματα καθυστερήσεων, ούτε και προσπαθήσαμε να «χαλάσουμε» το ρυθμό του αγώνα. Το πήραμε το Χ με την αξία μας παίζοντας όσο μπορούσαμε υπό τις υπάρχουσες συνθήκες και με σύμμαχο βέβαια την απαραίτητη σε τέτοιες περιπτώσεις, τύχη. Και μόνο γι’ αυτό, η ομάδα είναι άξια συγχαρητηρίων.

Ο Ολυμπιακός χθες έπαιξε για 20-25 λεπτά με μια άμυνα που «δεν υπάρχει». Με Πάντο, Πάτσα, Ζεβλάκοφ και Αρτσούμπι. Η διαχείριση των δυσκολιών που αντιμετώπισε η ομάδα και πριν και κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού από τον Λεμονή, ήταν υποδειγματική τόσο στο αγωνιστικό όσο και στο ψυχολογικό κομμάτι. Ο Ολυμπιακός όσο κωμικό και ν' ακούγεται, πήρε το Χ από μια πλήρης Ρεάλ η οποία ήθελε πολύ το παιχνίδι, με τα δεύτερα !!!

Όσο αφορά τον συγκλονιστικό χθες Πάντο, θέλω να πω ότι δεν έγινε ξαφνικά παιχταράς σε ένα βράδυ και ούτε θα γίνει ποτέ. Ο Πάντος είναι ένας παίχτης που αυτό που μπορεί να σου δώσει θα στο δώσει, δεν θα τον δεις ποτέ να αδιαφορεί, έχει φιλότιμο και σέβεται και τιμά την φανέλα που φορά. Αυτός είναι και ο λόγος που ο Λεμονής τον χαρακτήρισε «σούπερ σταρ». Είναι από τους ποδοσφαιριστές που αν έχεις ευρωπαϊκές φιλοδοξίες δεν μπορείς να τον έχεις βασικό στην ενδεκάδα, γιατί ενώ είναι πάρα πολύ καλός αμυντικός υστερεί πολύ όταν χρειάζεται να βγει μπροστά. Ο Πάντος είναι ένα πάρα πολύ καλό back up πλάγιου αμυντικού και παίχτης ειδικών αποστολών. Είναι ένας απ’ αυτούς που αποτελούν τον ανύπαρκτο πάγκο του Ολυμπιακού κατά τους «ειδικούς».

Και τέλος κάτι για τον κόσμο… αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε αυτούς που βρέθηκαν χθες στο γήπεδο για την όλη παρουσία τους. Δεν σταμάτησαν να ενισχύουν την ομάδα όλο το ενενηντάλεπτο, ήταν κόσμιοι και το βασικότερο δεν άγχωσαν την ομάδα όταν δεχόταν μεγάλη πίεση. Ελπίζω να συνειδητοποίησαν όλοι, πόσο έλειψε αυτός ο χθεσινός κόσμος από την ομάδα στο πρώτο παιχνίδι με την Λάτσιο. Ίσως με τη βοήθεια του να είχαμε κρατήσει 1-0 και να συζητάγαμε διαφορετικά τώρα.

Όλα τώρα θα κριθούν στη Ρώμη. Εκεί θα μάθουμε αν μπορούμε να βγούμε δεύτεροι ή τέταρτοι. Όπως και να ‘χει πάντως, η ομάδα απέδειξε χθες ότι έχει βάλει τις βάσεις για να φτιάξει μια πραγματικά καλή ομάδα και χαίρομαι που αυτή την προσπάθεια την οδηγεί από τον πάγκο, ένας άνθρωπος όπως ο Λεμονής.

1 Σχολια:

Ανώνυμος είπε...

Ηρωικο το χ χθες..
Πολυ καλη κινηση απο τον Λεμονη να μιλησει ετσι για τον Παντο στη συνεντευξη τυπου.
Οσο χαιρομαι για το φετινο προσωπο της ομαδας,χαιρομαι διπλα που προπονητης ειναι ο Λεμονης..

 

blogger templates | Make Money Online