Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

Τάου – Ολυμπιακός 80-88

ΔΕΝ ΠΗΓΑΜΕ ΑΚΟΜΗ ΒΕΡΟΛΙΝΟ !

Πραγματικά πολύ μεγάλη και σημαντική νίκη. Τέτοιε νίκες είναι αυτές που σε καταξιώνουν σαν μια από τις κορυφαίες ομάδες στην Ευρώπη, μέσα στο γήπεδο κι όχι στα χαρτιά ή στα λογιστήρια. Χθες μέσα στο γήπεδο δείξαμε με έργα και όχι με λόγια, ότι είμαστε «εδώ» και πολύ πιθανό αν προσέξουμε και δε μας κυριεύσει η έπαρση, που δεν το νομίζω λόγω Γιαννάκη, να είμαστε και στο Βερολίνο.

Η χθεσινή νίκη ήταν μια από αυτές που εμείς οι γαύροι πιστεύουμε μέσα μας ότι μπορούμε να την πετύχουμε ενάντια στα δεδομένα της στιγμής, αλλά για αυτόν ακριβώς το λόγο δεν το λέμε και παραέξω. Την αισιοδοξία μας την κρατάμε για την πάρτη μας.

Το χθεσινό αποτέλεσμα είναι μια μικρή δικαίωση της λογικής Γιαννάκη για υπομονή και τον Αγγελοπουλέων που πληρώνουν αδρά, στηρίζουν τον προπονητή και κάνουν υπομονή. Είναι το «ξεβράκωμα» των ηλιθίων που πριν λίγο καιρό πετούσαν καρέκλες στον προπονητή και τους παίχτες επειδή έχασαν τον τελικό από τον Παναθηναϊκό. Είναι μια μικρή απόδειξη ότι οι καλές ομάδες κτίζονται με δουλειά και υπομονή και δεν αγοράζονται. Η ομάδα που πριν λίγες εβδομάδες έτρωγε καρέκλες, έχει πάρει μέσα σε δεκαπέντε μέρες το πλεονέκτημα έδρας στο ελληνικό πρωτάθλημα και την euroleague.

Η υπομονή από εμάς θα πρέπει να συνεχιστεί γιατί έχουμε πολύ δρόμο ακόμη μπροστά μας, η ομάδα να δουλέψει για να γίνει ακόμη καλύτερη και όλα θα έρθουν με την ώρα τους.

Αν τελικά καταφέρουμε, γιατί η Ρεάλ δεν είναι καμιά ομαδούλα, να προκριθούμε στο Final Four, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι θα πάμε σαν τέταρτο φαβορί. Το λέω αυτό γιατί από σήμερα θα ακούμε για κούπες και τα λοιπά. Ας φτάσουμε λοιπόν πρώτα εκεί και βλέπουμε…

Τα δεκάλεπτα: 23-28, 37-51, 62-70, 80-88

Τάου (Ιβάνοβιτς): Πριγκιόνι 12, Ιλιέφσκι 2, Ρακότσεβιτς 6, Βιδάλ 14, Τελέτοβιτς 16, Σπλίτερ 15, Μάικλ 13, ΜακΝτόναλντ 2, Σαν Εμετέριο, Μπάρατς.

Ολυμπιακός (Γιαννάκης): Παπαλουκάς 7 (5 ριμπ., 5 κλεψ., 4 ασίστ), Τσίλντρες 7, Βούιτσιτς 17 (7 ριμπ.), Μπουρούσης 11, Χαλπερίν 16 (4/5 τριπ.), Γκριρ 3, Βασιλόπουλος 9, Βουγιούκας 4, Πάργκο 11, Έρτσεγκ 3.

 

blogger templates | Make Money Online