Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2009

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 1-0 (Κύπελλο)

Αν κερδίζαμε, θα μιλάγαμε για την διαφορά του Ολυμπιακού από τις άλλες ομάδες και για τις «ρεζέρβες», που κακώς ο Βαλβέρδε δε χρησιμοποιούσε τόσο καιρό.

Αν χάναμε, θα είχαμε την καθιερωμένη απαξίωση που ακολουθεί μετά από κάθε γκέλα.
Θα μιλούσαμε για το λάθος του Βαλβέρδε να παίξει με τόσες αλλαγές στην βασική ενδεκάδα και τις μηδαμινές λύσεις που θα είχε έτσι στον πάγκο. Και την έλλειψη γενικότερα αξιόπιστων λύσεων πέρα των 13-14άρων παιχτών.

Στην περίπτωση της ισοπαλίας, όλα θα ήταν καλά. Το ιδανικό σενάριο. Η ομάδα θα είχε πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα εκτός έδρας αφού υπάρχει κι ο επαναληπτικός, οι βασικοί παίχτες θα είχαν πάρει τις ανάσες τους και οι αναπληρωματικοί το χρόνο συμμετοχής που τους έλειπε.

Αυτά ήταν τα τρία σενάρια πριν το ματς για το κυρίως θέμα της επόμενης ημέρας, δηλαδή της σημερινής. Ο καθένας διαλέγει και παίρνει ανάλογα τα γούστα του.

Η δικιά μου θέση είναι ένα μείγμα και των τριών, γιατί και οι τρεις περιπτώσεις εμπεριέχουν αλήθειες.
Οι βασικοί πήραν ανάσες, το σκορ δεν είναι απαγορευτικό για τη ρεβάνς, το αντίθετο μάλιστα, πήραν χρόνο συμμετοχής κι άλλοι παίχτες και η έλλειψη παιχτών και λύσεων στη θέση του αμυντικού χαφ και του σέντερ φορ φώναζαν για άλλη μια φορά.

Αγωνιστικά ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά όπως αναμενόταν, πίεσε, πρέσαρε, έπαιξε σκληρά και κάποια στιγμή από το πουθενά, εκμεταλλεύτηκε ένα λάθος της άμυνας μας και 1-0. Εκεί τελείωσε και το παιχνίδι για το ΠΑΟΚ. Σχεδόν 0 φάσεις σε 90’ λεπτά, σε μια φλεγόμενη Τούμπα.
Από την άλλη εμείς δεν απειληθήκαμε αλλά και ούτε μπορέσαμε να απειλήσουμε εκτός από το πρώτο δεκάλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου. Θέλαμε αλλά δεν μπορούσαμε. Έκανε και κατά τη γνώμη μου και λάθος ο Βαλβέρδε με τις αλλαγές και το αποτέλεσμα κρίνεται δίκαιο.

Η πρόκριση τώρα εξαρτάτε αποκλειστικά από εμάς τώρα.

4 Σχολια:

Ανώνυμος είπε...

Εγω ετσι οπως ειδα τον αγωνα, τα συμπερασματα ειναι τα εξης. Ο Βαλβερδε επρεπε να ξεκουρασει παιχτες και σχεδον δικαιωθηκε αφου μεσα στην μοναδικη αντιπαλη καλη εδρα θα τσιμπουσε χαλαρα το 0-0, αλλα το εχασε απο ενα ηλιθιο λαθος.
Με την ενδεκαδα αλλαγμενη κατα τα 8/11 ο ΠΑΟΚ μονο πιεσε, αλλα τις καλυτερες ευκαιριες τις χασαμε εμεις στην αρχη του δευτερου ημιχρονου. Ελαχιστα να μπορουσε να παιξει η ομαδα χθες θα τον τσιμπουσε το βαθμο. Υπαρχει αρκετος καιρος ακομα για το δευτερο ματς οποτε περιμενουμε και μιλαμε τοτε για αυτο το παιχνιδι.Η προκριση παιζεται μεσα στο Καραισκακη και οποιος τη θελει ας ερθει να την παρει..

Stratos είπε...

Μαζί σου.
Είναι κρίμα όμως να σου δίνει το γήπεδο ο ΠΑΟΚ για 60' και να μην μπορείς να τον εκμεταλλευθεί, αφού τα αμυντικά σου χαφ έχουν παραδώσει πνεύμα εδώ και καιρό.

Ανώνυμος είπε...

Δεν ειναι μονο τα χαφ.. Ακομα και οτι ευκαιρια καναμε απο τα χαφ ηταν.. Επιθετικα ηταν το προβλημα, ο Μητρογλου δεν πρεπει να ακουμπησε μπαλα, ο Τοροσιδης στις σεντρες βρισκει μονο την αντιπαλη πλατη και ο Τζολε τα ποδια των αντιπαλων..

Stratos είπε...

Μα ρε συ, για να φτάσει η μπάλα στους επιθετικούς από κάπου πρέπει να περάσει...
Για τον Τόρο και τον Τζόλε συμφωνώ, αλλά για τον δεύτερο δεν θέλω να λέω πολλά, γιατί θα πέσει κανα ταβάνι να με πλακώσει. Ακόμη και στη μέτρια βραδιά του, έλειψε μόλις βγήκε.

 

blogger templates | Make Money Online