Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2008

Κοβάσεβιτς – Μπελούτσι

Ακούω εδώ και αρκετό καιρό στα ραδιόφωνα, αυτή την ηλίθια σύγκριση μεταξύ των δυο παιχτών και ποιος πρέπει να παίζει ή ποιος δικαιώνει τον προπονητή του όταν τον επιλέγει.
Πόσο δύσκολο είναι να καταλάβουν αυτοί οι φωστήρες, ότι οι δύο αυτοί παίχτες παίζουν σε διαφορετικές θέσεις και πως η χρησιμοποίηση του ενός ή του άλλου, συνεπάγεται και διαφορετική στρατηγική από την πλευρά του προπονητή ;
Με τον Μπελούτσι η ομάδα ισχυροποιεί το κέντρο της με ένα ακόμη τρεχαντήρι που μπορεί να βγάλει και μια καλή πάσα μπροστά, ενώ με τον Ντάρκο παίζει θεωρητικά ποιο επιθετικά και γεμίζει περισσότερο την αντίπαλη περιοχή.
Αυτή την περίοδο με τους πολλούς τραυματισμούς που έχει η ομάδα και με τους σημαντικότερους απ’ αυτούς στη μεσαία γραμμή, ο Βαλβέρδε κάνει καλά κατά τη γνώμη μου και εμπιστεύεται τον Μπελούτσι για το αρχικό σχήμα. Σε δύσκολα παιχνίδια πρέπει να πάρεις το κέντρο, όταν όμως κέντρο σου είναι προβληματικό είτε από τραυματισμούς είτε από την κακή περίοδο που διανύουν οι υπόλοιποι μέσοι σου, τότε δεν μπορείς να παίζεις με δύο επιθετικούς γιατί πολύ απλά δεν θα φτάσει η μπάλα σ’ αυτούς ποτέ.

Και για σήμερα λοιπόν εγώ θα προτιμούσα να ξεκινήσει ο Μπελούτσι γιατί πιστεύω ότι το παιχνίδι θα κριθεί εκεί μιας και ο βάζελος θα ρίξει εκεί το βάρος του και θα προσπαθήσει να χτυπήσει σε ανοιχτό γήπεδο. Το έργο το έχουμε ξαναδεί…

1 Σχολια:

Ανώνυμος είπε...

Kατα τη γνωμη μου το μονο προβλημα που εχουμε ειναι η ελλειψη επιθετικου και πιο συγκεκριμενα γρηγορου επιθετικου. Οταν ο Ντιογκο παιζει μαζι με τον Μπελουτσι δεν υπαρχει παιχτης μεσα στην περιοχη και ο κοβασεβιτς δεν μπορει να βγαλει ενενηνταλεπτο για να παιζουν μαζι. Προτιμω να παιζουν μαζι Ντιογκο-Μητρογλου και στο δευτερο να μπαινει ο Κοβασεβιτς. Ακομα και αν ο Μητρογλου δεν ειναι τοσο καλος, θα καλυτερευσειη επιθεση μας, το πιστευω.

 

blogger templates | Make Money Online