Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2007

Σιένα - Ολυμπιακός 86-84

Μετά τη Μόσχα, άλλη μια τζάμπα ήττα χθες.
Είχαμε το παιχνίδι στα χέρια μας αλλά με κάποιες λάθος επιλογές στο τέλος, τα δυο συνεχόμενα λάθη στην επίθεση, συν την μεγάλη ευστοχία των Ιταλών στα τρίποντα, ήρθε στο τέλος η ήττα. Όταν τρία λεπτά πριν το τέλος ήμασταν μπροστά με 5 πόντους δεν μπορούσα να δω όπως πήγαινε το παιχνίδι πως θα μπορούσαμε να χάσουμε. Τελικά το είδα…
Ότι η ομάδα προσπάθησε, δεν μπορεί να το αρνηθεί κανένας. Ακόμα κι αμυντικά, για τα δικά μας δεδομένα, δεν τα πήγαμε άσχημα. Τουλάχιστον προσπάθησαν αλλά με ευστοχία 50% στα τρίποντα που είχαν οι Ιταλοί, τι να πεις ; γιατί εδώ δε μιλάμε για 50% με 4/8 ή 5/10 αλλά για 14/28 ούτε δίποντα να ήταν…
Δεν ξέρω αλλά εγώ βλέπω την ομάδα καλύτερη από πέρσι και πιο ποιοτική. Το κακό όμως είναι ότι δεν έχει εμπειρία από τέτοια παιχνίδια, αλλά αυτό είναι κάτι που έρχεται με τον καιρό γι’ αυτό καλύτερα να περιμένουμε μέχρι το τέλος τις χρονιάς που ξυρίζουν τον γαμπρό και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.
Με εξαίρεση το Μασιγιάουσκας, όλη η ομάδα μαζί, δεν έχει ούτε τα μισά παιχνίδια τέτοιου επιπέδου στην Euroleague απ’ ότι έχει ο Διαμαντίδης (και όχι μόνο) στον Παναθηναϊκό. Μπορεί να φαίνεται σαν δικαιολογία αλλά για μένα δεν είναι.

Πολύ σημαντικό για μένα είναι ότι χάσαμε με μόνο 2 πόντους διαφορά. Όπως με 4 χάσαμε από τη ΤΣΣΚΑ και με 4 από τον ΠΑΟ. Έχω γενικότερα ένα κόλλημα με τις διαφορές, γιατί παίζουν τον πρώτο λόγο στις ισοβαθμίες και φέτος πιστεύω πολλά θα κριθούν σ’ αυτές.

Για την ιστορία :

Τα δεκάλεπτα : 20-19, 41-49, 60-63, 86-84

Σιένα (Σομόνε Πιανιτσιάνι) : Μακιντάιρ 9 (1), Θόρντον 17 (4), Καουκένας 10 (2), Στόουνρουκ 10 (2), Λαβρίνοβιτς 11 (1), Ιλιέβσκι 3 (1), Ρες, Έζε, Καραρέτο 3 (1), Σάτο 23 (2).

Ολυμπιακός (Πίνι Γκέρσον) : Μπλάκνεϊ, Τεόντοσιτς 8, Γουντς 20 (4), Πρίντεζης 17 (1), Τζάκσον 21, Βασιλειάδης 2, Μασιγιάουσκας 13 (1), Μπουρούσης 3, Μαυροκεφαλίδης.

1 Σχολια:

Ανώνυμος είπε...

O Ματσε απο οτι διαβασα και εμαθα (δεν ειδα τον αγωνα) σε αυτο το ματς μπορει να μην επιασε υψηλα στανταρ στο σκοραρισμα αλλα ηταν αυτος που επαιζε αμυνα και ανοιγε διαδρομους στην ομαδα. Το παιχνιδι χαθηκε απο την αμυνα και οχι απο 5-6 ποντους παραπανω που δεν εβαλε ο Ματσε.. :)

 

blogger templates | Make Money Online