Τετάρτη 11 Ιουνίου 2008

Ελλάδα – Σουηδία 0-2 (Euro Φάση Ομίλων)

Κρίμα ρε γαμώτο… χάσαμε στις λεπτομέρειες.
Και συγκεκριμένα στη λεπτομέρεια. Η λεπτομέρεια είναι ότι οι Σουηδοί μπήκαν να παίξουν μπάλα, έστω και προσεκτικά, υπερεκτιμώντας ίσως το πλούσιο δημιουργικό μας παιχνίδι και τις επιθετικές μας αρετές. Και από την άλλη εμείς μπήκαμε στο γήπεδο να… άγνωστο…

Από πού να αρχίσεις και που να τελειώσεις…
Και μόνο η συμμετοχή μας στα τελικά είναι από μόνη της μια επιτυχία. Δεν αμφιβάλει κανείς πιστεύω. Αλλά από αυτό, μέχρι το χθεσινό χάλι, υπάρχει τεράστια διαφορά. Πρώτα απ’ όλα δεν είπε κανείς ότι απαγορεύεται να χάσουμε. Και βέβαια να χάσουμε, αλλά παίζοντας έστω και λίγο μπάλα.

Τι ήταν αυτό το πράγμα χθες ;
Με διαφορά, η χειρότερη εμφάνιση που έχει κάνει ομάδα στο φετινό Euro.

Και η Ιταλία προχθές άρπαξε τρία, αλλά έπαιξε, έχασε και 6-7 ευκαιρίες, πήρε την κατοχή της μπάλας, κάτι προσπάθησε να κάνει τέλος πάντων. Εμείς τι κάναμε χθες ; απλά διακωμωδήσαμε το άθλημα. Άθλια εμφάνιση και ξεφτίλα. Προσοχή όχι για την ήττα.
Μας πήρε στο ψιλό όλη η Ευρώπη.

Μας έφαγαν τα χαϊλίκια, και οι υποσχέσεις των πρωταθλητών Ευρώπης για καλές εμφανίσεις και προκρίσεις στους 8.

Ούτε μια φάση της προκοπής, ούτε μια πλαγιοκόπηση, ούτε ένας συνδυασμός, ούτε μια κάθετη πάσα. Κάναμε ζήτημα, τη μοναδική φάση με τον Καραγκούνη που δεν έδωσε πάσα στον Κατσουράνη (Ίσως έψαχνε το νέο παρατσούκλι μετά το γελοίο «τυπάρας»). Μπράβο μας… τους τρομάξαμε και τους μαγέψαμε.

Κατεβήκαμε να παίξουμε πρεμιέρα ομίλου, με τη θεωρητικά πιο βατή ομάδα, με 8 αμυντικούς, τον Χαριστέα περισσότερο αμυντικό χαφ και κάπου ξεχασμένο στο βάθος τον Γκέκα. Ας προσέχαμε…

Ο Ρεχάγκελ μετά το άψογο στήσιμο της ομάδας, ξέχασε και τον Καραγκούνη, ο οποίος τα είχε παίξει από το πρώτο ημίχρονο. Και με την ίδια φόρμα συνέχισε και στις δηλώσεις, λέγοντας ότι αν δεν παίζαμε έτσι, θα τρώγαμε 5 γκολ. Πολύ τιμητικές δηλώσεις και για τη πρωταθλήτρια Ευρώπης και για τους παίχτες της.

Μέχρι και την μάχη στην εξέδρα χάσαμε. Που είναι άραγε οι Έλληνες της Πορτογαλίας ; Γιατί οι χθεσινοί, πιο πολύ για μια πιθανή μελλοντική φωτογραφία μου φαίνεται ότι πήγαν, παρά για ενίσχυση της ομάδας .

Τέλος πάντων, πολλά μπορώ να πω για την ποδοσφαιρική πανδαισία που μας πρόσφερε, η εθνική, αλλά άστο…

Η πρόκριση δεν έχει χαθεί.
Μένει να κερδίσουμε τους Ρώσους (δεν ξέρω πως), να πάρουμε έστω ένα βαθμό από τους Ισπανούς (…), οι οποίοι περιμένουμε να κερδίσουν τους Σουηδούς για να είναι ψιλοαδιάφοροι (αυτό γίνεται), να κερδίσουν οι Ρώσοι τους Σουηδούς (και αυτό παίζει), να κοιμηθεί θεός, να έχει πανσέληνο και να μην είναι ανάδρομος ο Ερμής.
Πράγματα δηλαδή που με την κωλοφαρδία του Γερμανού γίνονται χαλαρά.

Καθαρά ποδοσφαιρικά με αυτά που είδα, είμαστε για τρεις ήττες και τον πούλο. Οι εμφανίσεις των φιλικών με την αχτύπητη Αρμενία και την κολοσσό Ουγγαρία, μόνο τυχαίες δεν δείχνουν.

 

blogger templates | Make Money Online