Τετάρτη 20 Αυγούστου 2008

Ολυμπιακός - Αλ Χιλάλ 4-0 (Φιλικό)

Την ικανοποίηση που αντιλαμβάνομαι από τον τύπο, για την χθεσινή εμφάνιση και νίκη κόντρα στους Σαουδάραβες, εγώ δεν τη συμμερίζομαι.
Πιστεύω ότι με την ίδια ακριβώς εμφάνιση, αν στη θέση της Αλ Χιλάλ ήταν ή Ανόρθωση, θα περιμέναμε τώρα τον αντίπαλο μας στο κύπελλο UEFA. Ο Ολυμπιακός χθες δεν ήταν καλός.
Και για να μην παρεξηγηθώ, δεν ήταν καλός για ματς πρόβα τζενεράλε πριν από ένα παιχνίδι που πρέπει να ανατρέψουμε ένα σκορ 3-0. Για ένα φιλικό προετοιμασίας η ομάδα ήταν μια χαρά… πέταγε.

Την παραπάνω εκτίμηση μου, την στηρίζω στο ότι :

-στο πρώτο ημίχρονο που οι Σαουδάραβες έπαιζαν κομπλέ, οι καθαρές φάσεις για γκολ που κάναμε, ήταν σχεδόν μηδαμινές. Το γκολ και δύο σουτ έξω από την περιοχή από τον Ντουντού και τον Μπελούτσι.
-στο ίδιο ημίχρονο η ανάπτυξη της ομάδας είχε προβλήματα και βασίστηκε μόνο στην άψογη τεχνική και τις προσωπικές ενέργειες των δύο Αργεντινών, του Γκαλέτι και του Λέτο.
-το 2-0 που άνοιξε κιόλας το παιχνίδι αφού οι Σαουδάραβες ανοίχτηκαν περισσότερο, προήλθε από πολύ ωραία ενέργεια του Μπελούτσι, αλλά δυστυχώς ήταν off side και σε ένα επίσημο παιχνίδι ο επόπτης θα το πρόσεχε. Με το παιχνίδι λοιπόν στο 1-0 στο 62ο λεπτό, η ανατροπή του 3-0 μόνο εύκολη δεν μοιάζει.
-οι Σαουδάραβες μετά το 2-0 ανοίχτηκαν και βρήκαμε πολλούς κενούς χώρους, με αποτέλεσμα να φαίνεται ότι παίζουμε μπαλάρα, αλλά δυστυχώς στο 2-0 η Ανόρθωση θα παίζει ακόμα «ταμπούρι». Όπως και στο 3-0 αν αυτό έρθει.
-αυτοί οι Σαουδάραβες, σε αυτόν τον υποτιθέμενο καλό Ολυμπιακό, κατάφεραν να έχουν τρία δοκάρια και 2-3 καλούτσικες ευκαιρίες. Μία απ’ αυτές να κάνει γκολ η Ανόρθωση, χαιρέτα μου τον πλάτανο.
-παρά τα 2 γκολ και τα 4 συνολικά ο Ντάρκο εξακολουθεί να ταυτίζεται με την καλαμιά στον κάμπο.
-ο Κόβατς δεν εμπνέει εμπιστοσύνη και ο Αντωνάκης θα γυρίσει οριακά πριν το ματς.
-παρόλα τα 4 γκολ, φάσεις καθαρές για γκολ δεν είχαμε (ή δεν θυμάμαι εγώ καλά). Με αντίστοιχες ευκαιρίες θα πρέπει να έχουμε τύχη αντίστοιχη με αυτή που είχε και η Ανόρθωση στην έδρα της για να προκριθούμε.

Αυτά είναι τα αρνητικά που θυμάμαι από χθες.
Τα θετικά είναι :

-η καλή εμφάνιση του Μπελούτσι.
-το πάθος, αν και «νέος» ακόμη, του Ντουντού.
-η δεύτερη σερί καλή εμφάνιση του Λέτο, αν και πρέπει να παίζει περισσότερο για την ομάδα και λιγότερο για να μας δείξει πόσο καλός μπαλαδόρος είναι.
-η εξαιρετική κατάσταση του Γκαλέτι.
-και το καλό μισάωρο του Τζόλε που μπήκε ξεκούραστος και ξεχώρισε αμέσως. Εγώ πάντως για αυτόν το λόγο ίσως να μην τον ξεκινούσα την άλλη Τετάρτη.

5 Σχολια:

Ανώνυμος είπε...

Η ομαδα οχι απλως δεν ειναι ετοιμη για παιχνιδι ζωης η θανατου, δεν ειναι ετοιμη ουτε για ενα ευκολο παιχνιδι πρωταθληματος. Ποτε να προλαβουν να δεσουν ολοι μαζι αφου οι περισσοτεροι ηρθαν τωρα?
Μονο με την πιστη μας και την Ολυμπιακη μας ψυχη θα κανουμε οτι κανουμε, ΑΝ κανουμε..

Stratos είπε...

Στο παιχνίδι θα πάμε με προσευχές αντί με προετοιμασία.

George είπε...

μια φορά , έτσι για αλλάγή, δεν μπορουμε να ξεκινησουμε μια χρονια χωρις να ειμαστε στην τσιτα???

παράλληλος είπε...

Καλά τα λες.
Τέτοιο παιχνίδι και με αυτούς τους παίχτες έπρεπε να έχουμε κάνει στην Ολλανδία.
Τώρα θαρρώ πως είναι αργά για δάκρυα, Στέλλα!

Κι εγώ επίσης, δεν αισιοδοξώ.
Μακάρι να διαψευστούμε!

Stratos είπε...

Θεωρώ ότι οι παίχτες μας αν το πιστέψουν, με τη βοήθεια και του κόσμου, μπορούν να κάνουν την ανατροπή.
Το θέμα είναι να το πιστέψουν και οι Κύπριοι...

 

blogger templates | Make Money Online