Τετάρτη 2 Απριλίου 2008

Ο μοναδικός υπαίτιος

Ο κύριος και μοναδικός υπαίτιος για αυτό το χάλι είναι ο Κόκκαλης.

Οι μεγάλες, καλές και σοβαρές ομάδες, δημιουργούνται όταν ο πρόεδρος της ομάδας (για την Ελλάδα τουλάχιστον) είναι νοικοκύρης και λειτουργεί βάση ενός ρεαλιστικού πλάνου-σχεδίου και όχι βάση της πρωινής του καύλας.
Αυτό φάνηκε πέρσι το καλοκαίρι (δηλαδή ένα τέτοιο σχέδιο), γι’ αυτό και ο κόσμος έδειχνε μεγάλη ανοχή στις κακές εμφανίσεις στο πρωτάθλημα, αφού έβλεπε λιγάκι πιο μπροστά απ’ τον πρόεδρο.

Η επιτυχημένη φετινή χρονιά στο Champions League ήταν παρά φύση, δε μας χάλασε καθόλου βέβαια, αλλά ήταν πέραν της ποδοσφαιρικής λογικής, μιας και την συγκεκριμένη χρονική στιγμή ΞΕΚΙΝΟΥΣΕ το χτίσιμο μιας νέας ομάδας σε πρόσωπα και φιλοσοφία. Ο φετινός στόχος, ο οποίος θα ήταν και επιτυχία, ήταν να περάσουμε στο UEFA. Τον υπερκαλύψαμε και η χρονιά στην Ευρώπη κρίνεται άκρως επιτυχημένη.

Ο ενδεδειγμένος τρόπος για να πάει μια ελληνική ομάδα καλά στην Ευρώπη, είναι αυτός που εφάρμοσε φέτος ο Λεμονής.
Όταν ξεκινάς να φτιάχνεις από την αρχή μια ομάδα επιλέγεις τι θέλεις.
Ελλάδα ή Ευρώπη ;
Εμείς επιλέξαμε Ευρώπη μετά απ’ τα τόσα πρωταθλήματα, για να δούμε κάτι διαφορετικό και καλύτερο από συνηθισμένες νίκες με ομάδες όπως ο Λεβαδειακός και Βέροια.
Αυτό σήμαινε ότι η ομάδα έπρεπε να χτιστεί με βάση μια φιλοσοφία που θα μας δημιουργούσε προβλήματα στην Ελλάδα, γιατί με τον αμυντικό προσανατολισμό της Ευρώπης δεν θα μπορούσαμε να διασπάσουμε άμυνες «ταμπούρι» όπως γίνονταν τις προηγούμενες χρονιές. Δεν είναι δυνατόν να χτίζεις δύο ομάδες ταυτόχρονα. Μια για Ελλάδα και μια για Ευρώπη. Όσο και να χτυπάνε κάποιοι τον κώλο τους κάτω, ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ. Είναι απλό...

Η ομάδα έπρεπε να μείνει όπως ήταν με τον Λεμονή. Ανεξαρτήτως του τι θα γινόταν στο πρωτάθλημα, να κάναμε το καλοκαίρι τις 4-5 απαραίτητες προσθήκες καλών παιχτών, διατηρώντας την ίδια αγωνιστική φιλοσοφία και του χρόνου.
Με πρώτο στόχο στην Ευρώπη το UEFA και στην Ελλάδα τα προβλεπόμενα που απαιτεί η ιστορία του συλλόγου, αλλά αυτή την φορά με μεγαλύτερες απαιτήσεις όσο αφορά το θέαμα, αφού η ομάδα στο μεγαλύτερο της ποσοστό θα παρέμενε ίδια και πιο ισχυρή από τη φετινή.
Τότε μόνο θα μπορούσε ο Λεμονής να προσπαθήσει να φτιάξει μια άλλη ομάδα, πιο επιθετική για την Ελλάδα. Θα είχε εξασφαλίσει τον ευρωπαϊκό τρόπο παιχνιδιού και θα πήγαινε σιγά σιγά για το κάτι παραπάνω.
Έτσι μετά από τρία χρόνια θα βλέπαμε το αποτέλεσμα μιας ομάδας που χτίστηκε βάση συγκεκριμένου σχεδίου, που συνεχώς εξελίσσεται και βελτιώνεται. Ότι δηλαδή έγινε και στην αρχή της παντοκρατορίας μας επί Μπάγιεβιτς, όταν την τρίτη του χρονιά φτάναμε στους 8 του Champions League και παίρναμε για πλάκα τον βάζελο στον τελικό του κυπέλλου με 10 παίχτες.
Και όχι μόνο αυτό, αλλά το έργο αυτών των τριών χρόνων, ήταν και η βάση για τα επόμενα τέσσερα πρωταθλήματα.

Οι καλές ομάδες θέλουν χρόνο και μυαλό για να φτιαχτούν.
Εμείς μάλλον δεν έχουμε τίποτα απ’ τα δύο.
Και οι επιτυχίες που μπορεί να έρθουν μόνο συγκυριακές μπορεί να είναι.

Εγώ τα παραπάνω ονειρεύτηκα φέτος και γι’ αυτό και ξενέρωσα αφάνταστα…

6 Σχολια:

George είπε...

Συμφωνω 100%. Ο Ολυμπιακος που ονειρευομαστε δεν τελειωνει καθε Απριλη, Μαη,μετα διακοπες στην Μυκονο και φτου απο την αρχη....

Stratos είπε...

Εμείς δυστυχώς Γιώργο δεν λειτουργούμε με την ποδοσφαιρική λογική, αλλά με την λογική του προέδρου που αλλάζει όπως τα νερά του Ευρίπου αλλάζουν κατεύθυνση...

Αν είμαστε τυχεροί "η αλλαγή" μπορεί να βγει, αν όχι κάνουμε άλλη...
Αλλά πάντα με βάση το πως ξυπνάει ο πρόεδρος το πρωί.

Εμένα αυτό φίλε μετά από τόσα χρόνια μ' έχει κουράσει.

kos7 είπε...

strato συμφωνούμε απόλυτα για το πως πρέπει να λειτουργεί μια σοβαρή ομάδα, απλά η δικιά μας από τη μέρα που ο πρόεδρος εδιωξε το μπάγεβιτς για χαρη του ζάχοβιτς έχει πάψει να είναι σοβαρή.έπρεπε να είχε δωσει τα κλειδιά στον ντόυσαν γοα όσα χρόνια αυτός θα ήθελε να ειναι στον ολυμπιακό, όπως ο φέργκιουσον και ο βενγκερ. ξερω ότι οι περισσότεροι ειναι αντιμπαγεβιτσικοί αλλά εμένα αυτη ειναι η άποψη μου.σαν το μπάγεβιτς λίγοι ξερουν να χτιζουν ομάδες σε ολοι την ευρώπη- χωρίς να παραβλέπω και τα λάθη του-αλλά ποιος δεν κάνει λάθη?

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

Στράτο, προσυπογράφω. Πάνω-κάτω τα ίδια λέμε - με αμελητέες αποκλίσεις. Σε χαιρετώ, σύγγαυρε.

Stratos είπε...

-kos7
Κι εγώ είμαι από την μειοψηφία ίσως που συμπαθεί τον Μπάγιεβιτς.

Ανώνυμος είπε...

Παιδια, καταρχας πιστευω πως εχετε καταλαβει τι πιστευω για τον Κοκκαλη μιας και τα εχω γραψει κι εγω..
Απο τη στιγμη που τα δικα του ονειρα φτανουν μεχρι την κατακτηση του ελληνικου πρωταθληματος εχουμε τεραστιο χασμα μεταξυ μας. Τον ευχαριστω ΠΑΡΑ πολυ για ολα οσα εχει κανει, αλλα κανεις δεν μπορει να μου στερησει το δικαιωμα να ζηταω κατι περισσοτερο για το καλο της ομαδας μου, ετσι δεν ειναι?

Οσο για τον Ντουσαν κι εγω σαν προπονητη του εχω σεβασμο, αν και εχει τα κουλα του. Πχ κατι αλλαγες οταν η ομαδα χρειαζοταν φρεσκαδουρα που τις εκανε στο 80 φευγα κτλ.. Επισης αν ο Μπαγεβιτς εδινε στον κοσμο να καταλαβει οτι εγω τους παιχτες θα τους εχω σουζα και παμε μαζι να κανουμε τον Ολυμπιακο μεγαλο, τοτε κανεις δεν θα ξενερωνε. Ο κοσμος ξενερωσε με τον Μπαγεβιτς κυριως γιατι ο Μπαγεβιτς εδειχνε ξινισμενος απεναντι του.. Και αυτο απο γαυρους δεν συγχωρειται..

 

blogger templates | Make Money Online