Τρίτη 2 Ιουνίου 2009

Ο ΠΑΟ, η διαιτησία και τα αίτια

Ως συνήθως ο ηττημένος, δηλαδή εμείς, κάνει λόγο για τη διαιτησία.

Ο Παναθηναϊκός είτε το θέλουν μερικοί, είτε όχι, την έχει με το μέρος του, κυρίως όταν τη χρειάζεται. Θα είναι μπροστά 7-8 πόντους (που μπορεί να είναι και δίκαια)… θα πάρει 2-3 σφυρίγματα, αμυντικά ή επιθετικά… θα το κάνει +12 και τέλος. Αν η διαφορά είναι στο καλάθι, ακόμη χειρότερα.
Η ποιότητα της ομάδας είναι τέτοια, που δεν χρειάζεται παραπάνω σπρώξιμο. Λίγο κι εκεί που χρειάζεται.

Στο παιχνίδι είναι λογικό να κάνουν λάθη οι διαιτητές. Θα κάνουν 2-3 υπέρ μας, άλλα 2-3 υπέρ τους κι έτσι το άλλοθι πάντα θα υπάρχει. Το θέμα είναι σε ποια σημεία τα παίρνει ο ένας και σε ποια ο άλλος.
Ακόμη και στην τελευταία φάση αν το χρειαστεί το σφύριγμα ο Παναθηναϊκός, θα το πάρει.
Ποιος δεν θυμάται το ανεπανάληπτο «none call» του Διαμαντίδη στον Πεν, όταν ο ίδιος ο Διαμαντίδης έχει σηκώσει το χέρι για να παραδεχθεί την παράβαση. Όλοι το είδαν το φάουλ, εκτός από αυτούς που έπρεπε. Τα παραδείγματα είναι άπειρα και όχι μόνο κατά του Ολυμπιακού.

Για την αβάντα αυτή του ΠΑΟ από τη διαιτησία και η κάλυψη αυτής από ΜΜΕ και δημοσιογράφους, υπάρχει εξήγηση.
Αν ακούσεις δημοσιογράφους του μπάσκετ να μιλάνε για αυτό και τη διαιτησία, σου δίνεται η εντύπωση ότι σε αυτό το άθλημα είναι όλα αγγελικά πλασμένα. Το άθλημα του παραδείσου. Το άθλημα χωρίς παρασκήνιο. Το άθλημα μιας άλλης διάστασης. Είναι πραγματικά απίστευτο…

Ας επανέλθω όμως στην εξήγηση…
Όσο ο δικός μας πρόεδρος λοιπόν, είχε παρατήσει το μπάσκετ στη μοίρα του και είχαμε γίνει περίγελος σε Ελλάδα και Ευρώπη, οι «κοντοί» τα σπρώχνανε μόνοι τους. Ήταν οι μόνοι που πλήρωναν για μεταγραφές, αφού ο δικός μας περίμενε να πάρει παίχτες τζάμπα και ήταν αυτοί που χρηματοδοτούσαν έμμεσα (με μεταγραφές για πχ) ή άμεσα (με τηλεοπτικά δικαιώματα) και τις υπόλοιπες ομάδες.
Ήταν οι μοναδικοί που συντηρούσαν ένα κάποιο ενδιαφέρον του κοινού για το άθλημα, ιδιαίτερα στην Ευρώπη, αφού στην Ελλάδα έπαιζαν στην κυριολεξία μόνοι τους. Χάρη στον ευρωπαίο ΠΑΟ έπαιρναν και οι άλλοι το κάτι τι τους από τα παρελκόμενα.

Ποια ομάδα και ποιοι παράγοντες να μιλήσουν για εύνοια του Παναθηναϊκού ; τουμπεκιαστοί είναι όλοι και κάνουν και τον σταυρό τους, να έχει ο θεός καλά τους «κοντούς» μην και χάσουν το ψωμάκι τους. Αυλικοί των «κοντών».
Πριν δυο χρόνια πυροβολούσαν με αεροβόλα τους παίχτες του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ, ο Μπάρλος πήγε να χάσει το μάτι του, του ρίχνουν 3 αγωνιστικές και μόλις γίνεται γνωστή η κλήρωση κι ότι παίζουμε μεταξύ μας την πρώτη αγωνιστική, οι τρεις αγωνιστικές με συνοπτικές διαδικασίες έγιναν μια, για να παίξουν με κόσμο. Τι να λέμε τώρα…

Αν στο ποδόσφαιρο μιλάμε για παράγκες και μεζονέτες, στο μπάσκετ έχουμε ολόκληρους οικισμούς.

Το κακό δεν είναι ότι ο βάζελος τα κάνει αυτά, οι παράγοντες «στραβώνονται» και οι διαιτητές προσκυνάνε. Το κακό είναι ότι τα ΜΜΕ και οι δημοσιογράφοι τα κάνουν προκλητικά ακόμη και για ηλιθίους, αβαβά, εκμεταλλευόμενοι στο έπακρο την ιδιαιτερότητα που τους δίνουν οι κανόνες του αθλήματος.

Έχουν κι αυτοί βέβαια τα δίκια τους…
Μίκρο κομμάτι τους αναλογεί στην αθλητική πίτα, είτε αυτή λέγετε ραδιόφωνο, είτε εφημερίδα, είτε τηλεόραση. Δεν μπορούν να χαλάσουν τις δημόσιες σχέσεις τους, και γι’ αυτό ακούμε αυτά τα κωμικά μετά από κάθε επιστημονικό χειρουργείο.

Αυτή είναι η άποψη μου και τη καταγράφω πιο πολύ για τους ομοϊδεάτες μου για να καταλάβουν ότι δεν έχουμε να τα βάλουμε μόνο με μια εξαιρετική ομάδα, έναν ΤΕΡΑΣΤΙΟ προπονητή, αλλά και με ένα ολόκληρο σύστημα.
Συνεπώς θέλουμε πολύ δουλειά σε όλους τους τομείς και υπομονή.

Αυτά…

8 Σχολια:

George είπε...

Συμφωνω μαζί σου 1000000000000000 %!!

Stratos είπε...

Συμφωνούμε δε συμφωνούμε Γίωργο μου, δεν αλλάζει κάτι...
Εμείς τα λέμε, εμείς τ΄ακούμε

redfan είπε...

Εμ.. ο μπασκετικος κυκλος ειναι μικρος.. Πολυ μικροτερος απο αυτον του ποδοσφαιρου.. Στο ποδοσφαιρο, εφτιαξαν εκπομπες για να συζητανε τις αμφισβητουμενες φασεις, ολα τα ΜΜΕ εχουν γεμισει απο ειρωνες αντιΟλυμπιακους μεχρι τα μπουνια δημοσιογραφους, ολοι εχουν εξασφαλισμενη θεσουλα και δεν τους κουναει κανενας. ΟΤΙ γουσταρει γραφει ο καθενας χωρις να κρινεται.. Στο μπασκετ ομως, οι δημοσιογραφοι ειναι γνωστοι. Δεν ειναι πολλοι και ειναι συγκεκριμενες φατσες. Ποιος απο αυτους να βγει και να πει τι πραγματικα πιστευει για τη διαιτησια και τα καμωματα των κοντων λοιπον? Ολοι κακακια κανουνε καταλαβες? Κακακια και κωλοτουμπες.. Γραφει στο ΦΩΣ ο Φιλερης και στο ΟΑΚΑ εβαζε τριποντο ο Διαμαντιδης και φωναζε λες και γ@μουσε η Εθνικη Ελλαδας την Τουρκια.

Ολοι ειρωνευονται τον Ολυμπιακο που διαμαρτυρεται δικαια γαμω το στανιο μου ειδικα για τον πρωτο αγωνα.. Ειρωνευονται, καταλαβαινεις? Πραγματικα ξερω οτι δεν ειναι σωστο αλλα θελω να γυρισουν ετσι οι καιροι στο μπασκετ, να τραβαει διχτακια ο Μπουρουσης, να κανει non call ο Παπαλουκας, να τρωει τεχνικη ποινη ο Διαμαντιδης επειδη σηκωσε το χερι του για να διαμαρτυρηθει και απο την αλλη ο Τεοντοσιτς να πηγαινει καροτσακι το κορακι και να μην γινεται τιποτα. Θελω να τρωνε εικοσαρες μεσα στο ΣΕΦ και ο εκφωνητης να φωναζει ΝΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ
ΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ
ΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ
ΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ , θελω να τους σφαζουνε στα μεταξυ μας παιχνιδια, να τιμωρουνε την εδρα τους για ψυλλου πηδημα, να αδειαζουν 10 σειρες καθισματων πισω απο τον παγκο μας..

Stratos είπε...

Γι΄ αυτό λέω ότι θέλουμε πολύ δουλειά ακόμη σε όλους τους τομής, ξεκινώντας βέβαια από τα αγωνιστικά.
Δεν γίνεται να πάρουμε το πρωτάθλημα από τον ΠΑΟ επειδή οι Αγγελοπουλέοι έριξαν λεφτά 3 χρόνια. Οι άλλοι τα σπρώχνουν 20.

redfan είπε...

Στρατο που χαθηκες ρε? Διακοπες η πηξιμο στη δουλεια? :P

Stratos είπε...

Διακοπές ;;;
Καλά θα ήταν... :)
Δυστυχώς πολύ λίγος χρόνος λόγω μπέμπας, και εκμεταλεύομαι την καλοκαιρινή "νέκρα".
Θα επανέλθω...

Να σαι καλά ρε φιλενάδα.

redfan είπε...

Απαντησα στο δικο μου, αλλα να σου ευχηθω κι εδω εννοειται να σου ζησει ρε φιλε, τα καλυτερα ευχομαι, να τη χαιρεστε :) :) :) :)

αυτα ειναι νεα..

Stratos είπε...

Να 'σαι καλά ρε φιλενάδα...

 

blogger templates | Make Money Online